Ogres teātra uzvedums ZIEMASSVĒTKU STĀSTI

Ogres teātris

ZIEMASSVĒTKU STĀSTI

Ziemassvētku uzvedums visai ģimenei 2 daļās

Ziemassvētku stāsti – tos stāstījuši gan pasaules literatūras klasiķi (Čārlzs Dikenss, O’Henrijs, Selma Lāgerlēva u. c.), gan mūsu pašu autori – Jānis Poruks, Augusts Saulietis, Zenta Mauriņa, Anšlavs Eglītis... Skaisti un dažādi – šie stāsti mums rada svētku sajūtu, neļaujot aizmirst par pašu galveno – Ziemassvētku vēsti un nakti, kurā dzimis Pestītājs, kurā miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts.

“Teātris radīts, lai dotu mums iespēju sajust – gan līgošanas mistēriju Rūdolfa Blaumaņa “Skroderdienās Silmačos”, gan Ziemassvētku brīnuma gaidīšanas prieku. Šie svētki ir ģimenes kopā būšanas svētki, un arī Ogres teātra Ziemassvētku uzvedums veltīts kopā būšanai un mīlestībai – tam, kas mūs vieno, gan gaidot svētkus un gatavojoties tiem, gan svinot tos.” (režisors Jānis Kaijaks)

Mūsu bērnības atmiņas un šī brīža sajūtas, eglītes pušķošana un pīrāgu cepšana, Ziemassvētku vecīša ierašanās, pantiņu skaitīšana un, protams, dāvanas! Katram – lielam un mazam – te ir sava pieredze, katrai ģimenei – savas tradīcijas un savas piparkūku mīklas receptes. Bet “Klusa nakts…” skan visās mājās, un svecīšu siltums silda visas sirdis vienādi.

Pie Ogres teātra eglītes būs gaidīti visi, kuru sirdis ir atvērtas brīnumam, daloties gada skaistāko svētku – Ziemassvētku – priekā.

 

Režija, scenārijs, telpa – Jānis Kaijaks

Māksliniece – Ilze Kupča-Ziemele

Gaisma un skaņa – Mārtiņš Andersons

Uzvedumā piedalās: Guntars Arājs, Margarita Lutere, Signe Stabinge, Sarmīte Krauze, Ogres teātra studijas dalībnieki

 

Biļetes jāpērk no 5 gadu vecuma.

 
Nav gaidāmo pasākumu