Mūzikls: Es Tev novēlu...mani!

Šogad decembrī Rīgā un citviet Latvijā tiks izrādīts sirsnīgs, saturiski dziļš un muzikāli krāsains mūzikls visai ģimenei: "Es Tev novēlu… mani!" ar jaunu, talantīgu mūziķu un aktiera Mārtiņa Vilsona piedalīšanos. Tā mūzikas un arī tekstu autore ir komponiste, pianiste un multimāksliniece Elha īstajā vārdā - Linda Hamfrīsa. Horeogrāfija: Ilze Jankovska, Skatuves mākslinieciskais noformejums: Meža Eva.

Mūziklam pamatā ir stāsts par pamatīgām vērtībām - draudzību un mīlestību, par sķiršanos un atkal satikšanos. Galvenie tēli, Ance un Ludis, ir labākie draugi kopš bērnības. Viņi pavada daudz laika kopā kāda senlaicīgā koka nama bēniņos, līdz brīdim, kad ēka tiek lemta nojaukšanai, un bērnu ceļi šķiras. Seko nenosūtītu vēstuļu rakstīšanas laiks. Pēc 15 gadiem abi satiekas jau pieauguši…

Elha: -Tas būs kaut kas dikti mīļš! Ja es būtu bērns, tā ap 10 -14, šāda izrāde man liktu aizrauties elpai, ja būtu vecmāmiņa, noritēt asarai. Es ticu, ka izrādes melodijas un vārdi vēlāk skanēs ausīs un paliks sirdī.

Galvenos tēlus, Anci un Ludi bērnībā atveidos Roberta Kumsāre, Eremijs Sējāns, Kristaps Kumsārs un Alise Nebēdniece. Savukārt otrajā daļā stāsta mīlas pāri atveidos Baiba Bite un Salvis Sprūžs. Izrādes muzikālās epizodes savienos vienā veselumā harizmatiskais aktieris Mārtiņš Vilsons, kurš kā Teicējs iemiesos arī viedā, mītiskā sētnieka Labdieniņa tēlu.
Lieliskas vokālās dotības ir ik vienam izrādes lomu atveidotājam, savukārt, pavadošajā instrumentu grupā apvienojušies vairāki talantīgi mūziķi; Savva Zih (akordeons), Mārcis Lipskis (kontrabass), Ingus Grīnbergs (vijole), Agnese Gabriša (flauta), Artūrs Dāvis Ābele (ģitāra), Ksenija Petrova (bungas) un pati mūzikla autore Elha pie klavierēm.
Izrādē teatrālā un muzikālā darbība tiks papildināta ar horeogrāfijas un ēnu teātra elementiem.
Izrādes no 7. līdz 29. decembrim notiks Rīgā, Rēzeknē, Druvienā, Gulbenē, Kandavā, Talsos, Ogresgalā un Varakļānos.
Vairak Informacijas www.elha.lv un Facebook events.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu