VESTARDS ŠIMKUS un LNSO. ČAIKOVSKIS, GRĪGS UN RAHMAŅINOVS

Vestards ŠIMKUS un LNSO. ČAIKOVSKIS, GRĪGS UN RAHMAŅINOVS. Diriģents Ainārs Rubiķis

Koncerta programmā:
Pēteris ČAIKOVSKIS “Vētra”
Edvards GRĪGS Klavierkoncerts
Sergejs RAHMAŅINOVS Otrā simfonija

Kaut radīta svētlaimīgi mierīgā gaisotnē, kā to atceras pats komponists, Čaikovska mūzika ataino šekspīrisku kaislību vētru, kas krievu romantiķim bija īpaši tuva. Tāpat viņš sajūsmināti izteicies par norvēģu kolēģi Grīgu, kura klavierkoncertā apvienojas grandiozs plašums, cildenums, melodiskums, vienkāršība un pāri plūstoša enerģija. Bet Rahmaņinovs, atkal atgriežoties pie simfonijas žanra, radījis absolūta skaistuma paraugu uz 20. gadsimta traģiskās robežas. Tik bagātīgu simfoniskā romantisma devu sagatavojis Rubiķis, kurš jau iejuties Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja ādā, tomēr atradis laiku dāvāt muzikālu piedzīvojumu arī Latvijas klausītājiem.

GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 30% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.
 
Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. 
Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.
 
Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.
 Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml.
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu