WINDSTREAM / PJACOLLA PARĪZĒ. Tango Sin Quinto

Svarīga informācija! Klientiem, kas biļetes uz koncertu iegādājušies "Biļešu paradīze" kasēs (nevis internetā), lūgums sazināties ar Orķestra "Rīga" administrāciju: [email protected] vai + 371 29255087

Festivāls WINDSTREAM | PJACOLLA PARĪZĒ

Diriģents  Valdis Butāns

Viesi Tango Sin Quinto

Solists  Artūrs Noviks (akordeons)

Programmā

koncerta 1. daļā - Astora Pjacollas un franču mūzika, grupa Tango Sin Quinto

koncerta 2. daļā – Orķestra “Rīga” un akordeonista Artūra Novika saspēle:

                                    Walter Buczynski - Fantasy on Themes of the Past

                                    Mickey Nicolas (ar. Désiré Dondeyne) – Les Baies de Soleil

                                    Thierry Muller – Le Paris d’Azzolla (Les Trois Titres)

Tehniski akordeons var tikt uzskatīts par koka pūšaminstrumentu. Atklājot akordeona un pūšaminstrumentu īpatnēji kopīgo un atšķirīgu skanējumu, koncertprogramma Pjacolla Parīzē ļaus atskatīties uz Pjacollas daiļradi Tango Sin Quinto izpildījumā, pieredzēt akordeona un pūtēju orķestra unikālo kopspēli, kā arī novērtēt franču komponistu daiļradi un akordeonista Marsela Azolas (Marcel Azzola) repertuāru.

Artūrs Noviks (1987) ir plaša redzesloka akordeonists ar aktīvu darbību dažādos mūzikas virzienos. Starptautisku konkursu un festivālu laureāts. Kopš 2014. gada JVLMA lektors, kopš 2016. gada – akordeona spēles pedagogs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. Dažādos projektos muzicējis ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, LNSO stīgu kvartetu, Latvijas Radio kori, Sinfonietta Rīga, kā arī Orķestri “Rīga”, nu jau sadarbībai turpinoties jaunā projektā.

Grupa Tango Sin Quinto dibināta 2004. gadā ar mērķi izpildīt tango lielmeistara Astora Pjacollas skaņdarbus. Laika gaitā repertuārs papildināts ar dziesmām franču valodā, ladino melodijām u.c. Grupa piedalījusies dažādos koncertos, un viens no pēdējiem – Vuelvo Al Sur – devis impulsu iepazīstināt cilvēkus ar tango mūziku visā Latvijā. Grupu veido spēcīgi profesionāļi: Aija Vītoliņa (vokāls), Raimonds Melderis (vijole), Artūrs Noviks (akordeons), Romāns Vendiņš (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Ainis Zavackis (perkusijas).

Vakara koncertos bērni līdz 5 gadu vecumam netiek ielaisti. 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu