Matīss Čudars Trio programmā / Improvizācijas ar brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos

Matīss Čudars, Ivars Arutjunjan, Edvīns Ozols. Matīsa Čudara Trio programmā “Improvizācijas ar brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.”

Matīsa Čudara Trio spēlē instrumentālu ģitārbungbasģitārmūziku, kuras komponists ir grupas ģitārists Matīss Čudars. Viņu interesē starp-žanrisms - mūzika starp žanriem. Trio krāsu paletē ietilpst džeza un brīvās avantgarda improvizācijas, roka un bluegrass, kā arī tautiskās un klasiskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Viņu mūzikā lielu lomu spēlē kolektīvā improvizācija, tāpēc katrs koncerts ir unikāls, piesātināts ar radošo dzirksti, brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.

Matīss Čudars ir viens no daudzpusīgākajiem un aktīvi koncertējošajiem latviešu ģitāristiem. Savulaik Rīgas Doma kora skolā un Amsterdamas konservatorijā skolotais mūziķis arvien biežāk sevi piesaka jaunrades procesā. Līdz šim rakstījis akadēmisko mūziku Latvijas Radio korim, Valsts kamerorķestrim Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio bigbendam. Matīss ir daudzu starptautisku konkursu laureāts.
2018. gadā nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā Gada mūziķis.
2019. gadā ieguvis ierakstu mūzikas balvu Zelta Mikrofons par trio Auziņš – Čudars - Arutjunjan albumu Baltic.
Mūziķis lielu uzmanību velta solo ģitāras spēlei, atskaņojot gan savu un citu autoru komponēto mūziku, gan arī interpretējot citiem instrumentiem rakstītus opusus pārlikumā ģitārai. Matīsa Čudara performancēs svarīga loma improvizācijai — pilnīgi brīvai un arī savās un citu autoru kompozīcijās balstītai. Savu mūziku raksturo kā eklektisku mozaīku, ko viņa kolorītās mūziķa dzīves laikā veidojuši visdažādākie žanri un estētikas.
Vairāk par Matīsu var lasīt www.matisscudars.com

Ivars Arutujnjan ir viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes džeza bundziniekiem Eiropā, kura koncertdzīve norit ar īstenu ģeogrāfisko plašumu no Ķīnas, cauri Eiropai līdz Amerikas Savienotajām Valstīm. Viņš ir pabeidzis gan Rīgas Doma kora skolas džeza klasi, gan prestižo Kopenhāgenas Ritma Konservatoriju muzicējot arī Berlīnē un Parīzē.
Ivars ir laureāts prestižajiem Jazz Hoeilaart, Getxo Jazz un Almeria Jazz konkursiem, Yamaha Drumday 2011 uzvarētājs, saņēmis Kopenhāgenas Ritmiskās Konservatorijas stipendiju, ko viņam pasniedza Dānijas Kultūras ministrs. Ar grupu Čudars - Auziņš - Arutyunyan ieguvis Gada mūzikas ierakstu balvu “Zelta Mikrofons” par labāko 2019. gada džeza albumu.

Ārpus laika vērs durvis pus otru stundu pirms koncerta. Bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un uzkodas pirms un pēc koncerta. Viesi varēs uzkavēties pasākumā vietā arī pēc koncerta, baudot uzkodas un dzērienus.Koncerts notiks lielajā terasē.

Iegādājoties biļetes uz pasākumiem Ārpus laika kupolmājā un tajos piedaloties, pasākuma dalībnieki ir informēti, ka publicitātes nolūkos var notikt pasākuma filmēšana un fotografēšana, un pasākuma dalībniekiem nav iebildumu pret to, kā arī nav iebildumu pret skatītāju attēla publiskošanu pasākuma vietas publicitātes nolūkos.

 
Nav gaidāmo pasākumu