RĪGAS GREDZENS. Muzikāla izrāde

Koncertuzvedumu cikls “Latvijas gredzens”, kas četros konceptuāli atšķirīgos veidos izstāstīja, izdziedāja, izspēlēja un izdejoja katram Latvijas novadam raksturīgo, guva plašu publikas atsaucību un deva impulsu diriģentam Sigvardam Kļavam veidot jaunu koncertizrādi par Rīgas savējiem. Izrāde atklās, kas ir tie dižie un romantiskie, kas veidojuši pilsētas neatkārtojamo seju, kas pārdzīvojuši, skumuši un cietuši par tās postīto godību un zudušajiem cilvēkiem, piedzīvojuši vēsturisku notikumu virpuļus un sapņojuši par ideālo nākotnes pilsētu.

Par Viņiem būs šis dzejas, mūzikas, dziesmas un teātra valodā radītais stāsts! Par pilsētu, kurai cauri plūstošā Daugava jau ģeogrāfiski piešķīrusi tai divas atšķirīgas sejas, ļaujot radīt šo abu seju jeb krastu stāstus – par Vācieša/Maskata un Čaka/Stabulnieka dažādo Rīgu. Un kā savienojošs, simbolisks elements – laika un iedomu tilti, uz kuriem satiksimies cilvēciski sirsnīgos un arī ļoti personiskos stāstos.

Ojāra Vācieša un Aleksandra Čaka dzejas rindas atdzīvosies Artura Maskata un Ulda Stabulnieka mūzikā, atklājot Rīgas centra spozmi, skaņu un smaržas, kā arī Pārdaugavas šauro, kluso ieliņu romantisko gaisotni. Stāstu par dažādo Rīgu dzejas, mūzikas un teātra valodā izstāstīs Andris Keišs, Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris un instrumentālā grupa. Diriģents Sigvars Kļava, režisors Viesturs Kairišs.

Izrādes programmā iekļautas sen tapušās, kā arī pavisam jaunas Artura Maskata  kompozīcijas ar Ojāra Vācieša dzeju - “Balto koncertu laiks”, “Vecās Rīgas Likteņdziesma”, “Lietus romance”, “Kaut ko klusiņām”, “Liepziedā”, “Varat raudāt varat smiet” u.c. Bulvāru lirika atklāsies Ulda Stabulnieka dziesmās ar Aleksandra Čaka vārdiem - “Rīgai”, “Marijas iela”, “Par tramvaja sliedēm”, “Zviedru vārtu romance”,  “Vecā, sirmā Rīga” u.c. Muzikālajā izrādē īpašo 50., 60. gadu Rīgas gaisotni iezīmēs sieviešu vokālais ansamblis “Rīga”.

Muzikālo izrādi veido:

Latvijas Radio koris

Sigvards Kļava  | diriģents

Viesturs Kairišs  | režisors 

Ieva Jurjāne  | scenogrāfe

 

Jānis Strazdiņš  | balss

Andris Keišs  | balss

Agate Pooka  | balss, vijole

Gundega Krūmiņa  | balss

Artūrs Noviks  | akordeons

Romāns Vendiņš  | klavieres

Toms Poišs  | kontrabass

Kaspars Kurdeko  | perkusijas

 

Sieviešu vokālais ansamblis “RĪGA”

 

Video ieskats koncertuzvedumā “Kurzemes gredzens”: https://www.youtube.com/watch?v=oc5ii8kC7Lo

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu organizē koncertzāle “Lielais Dzintars”.

Biļetes:  sākot no 7,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta. 

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  •         Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  •         Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  •         Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

 

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.

Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam  var netikt ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos nodrošinām vietas parterā. Biļetes iespējams iegādāties elektroniski, izvēloties “IEEJAS BIĻETE” - “ieejas biļete ratiņkrēslam” vai arī jebkurā “Biļešu paradīzes” kasē. Vairāk informācijas par biļešu rezervāciju variet saņemt koncertzāles informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected]. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt līdz sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 

Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.

Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu