Ziemassvētku koncerts PASAULES TAUTU ZIEMASSVĒTKI

Pazīstamais komponists JĒKABS NĪMANIS un viņa grupa JAKOB NOIMAN FESTIVAL BAND kopā ar Vokālo grupu PUTNI aicina uz jaunu kopīgu Ziemassvētku programmu Latvijas baznīcās un Ogres Kultūras centrā, kas veltīta pasaules tautu Ziemassvētku tradīcijām.

Ieeja koncertos pret ziedojumiem - 8€, 12€ vai 20€ vērtībā - turklāt katrs, kurš noziedos 20€, dos iespēju atnākt uz koncertu arī vienam maznodrošinātajam vai daudzbērnu ģimenes loceklim.

Vokālā grupa Putni katru gadu piedāvā alternatīvu programmu ierastajam Ziemassvētku repertuāram. Šogad programma tiek veidota balstoties uz sakrālās un tautas mūzikas mijiedarbību, kas jau gadsimtiem ilgi ir iedvesmojusi komponistus un izpildītājus, sniedzot bagātīgu avotu unikālu un sirsnīgu darbu radīšanai. 

Pirms 500 gadiem baznīcas reformators Mārtiņš Luters, uzskatot, ka dziedāšana un mūzika ir ļoti svarīga dievkalpojuma daļa, centās baznīcas rituālus padarīt tautai tuvākus un saprotamākus. Dievkalpojumos ienāca korālis - vienkārša melodija, ko tauta viegli varēja iemācīties un dziedāt līdz, pie kam dzimtajā valodā. Korāļu tēmas ļoti bieži bija tautā populāras laicīgās vai tautas dziesmas, kurām tika pielāgoti reliģiozi teksti. Šis process notika arī Latvijā, papildinot baznīcas dziesmu grāmatu arī ar dažu labu latviskas izcelsmes melodiju.

Jaunajā programmā “Pasaules Tautu Ziemassvētki” būs dzirkstošas enerģijas piesātinātas melodijas, kas muzikālajā raksturā ceļos starp liriski dziedošām tēmām un dejiskiem ritmiem, kuros atpazīstamas Latino, polkas, Austrumeiropas ebreju - klezmeru, Balkānu, latviešu un citas mūzikas ietekmes.

Klausītāju interese par vokālās grupas Putni veidotajām atšķirīgajām Ziemassvētku programmām aug ar katru gadu. Iepriekš izskanējusī programma “Klusa nakts, svēta nakts” pulcēja pāri par 3000 klausītāju, tai skaitā ap 700 daudzbērnu un maznodrošināto ģimeņu pārstāvjus.

Ziemassvētki un gatavošanās tiem tumšajā gada laikā tie ir ilgi gaidīti priekpilni gaismas atgriešanās vēstneši. Cilvēki ikdienas steigā un darbos beidzot atvēl laiku, lai apstātos, padomātu par saviem mīļajiem un tuvajiem, par to, kas viņus iepriecinātu. Šajā steidzīgajā laikmetā par arvien lielāku iepriecinājumu un dāvanu kļūst laiks, ko veltām sev svarīgiem un tuviem cilvēkiem. Kvalitatīvs, profesionāls mākslas piedzīvojums ir viena no lieliskām iespējām gūt pozitīvas emocijas un svētku sajūtu.

Koncertu organizētāji Kultūras biedrība Spektrs un menedžmenta kompānija DIGG DEEP MGMT arī šogad turpinās pagājušajā gadā aizsākto sociālo akciju - uz katru koncertu sadarbībā ar Daudzbērnu ģimeņu asociāciju un baznīcu draudzēm tiks bez maksas uzaicināti vidēji 100 daudzbērnu ģimeņu locekļi un mazturīgie iedzīvotāji, kopumā uz šī gada koncertiem uzaicinot vairāk kā 1000 cilvēkus.

Vietu skaits baznīcās ir ierobežots, tāpēc lūdzam laicīgi rezervēt sev vietu iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzes kasēs vai www.bilešuparadīze.lv .

Koncertu Ogrē organizē Ogres novada kultūras centrs. Biļešu cena - 13€, ar Ogres novadnieka karti - 10€.

Koncertus atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Liepājas Dome un Kurzemes plānošanas reģions.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu