ĶENIŅŠ UN QUADRA

Trešdien, 30. oktobrī, plkst. 19.00 Rīgas Reformātu baznīcā Jaunās mūzikas festivāls 2019 aicina uz koncertu ĶENIŅŠ UN QUADRA.

Programmā Rūtas Celmas filma “Es neesmu klaidonis” (1990), Oskara Herliņa jaundarbs, Tālivalža Ķeniņa, Franko Donatoni (Franco Donatoni), Mortona Feldmana (Morton Feldman), Bena Lanna (Ben Lunn) kompozīcijas.

Piedalās Rihards Plešanovs (klavieres), Arvīds Zvagulis (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells).

Tālivaldis Ķeniņš bija ne tikai komponists, pianists, ērģeļnieks, diriģents, profesors, lektors, rakstnieks, starptautisku mūzikas žūriju loceklis, administrators, kritiķis, radio komentators..., bet arī kaislīgs tenisists un slēpotājs, dabas un dzīvnieku mīlētājs, humorists, ceļotājs, vīnu eksperts un vilcienu entuziasts,” tā par savu tēvu raksta Juris Ķeniņš. Tuvāk Tālivalža Ķeniņa personību viņa simtgadē iepazīsim Rūtas Celmas filmā un, protams, mūzikā, ko koncertā atskaņos klavierkvartets “Quadra”, kurā apvienojušies atzīti profesionāļi. Viņu sniegumā koncertā dzirdēsim arī Oskara Herliņa jaundarbu, kā arī itāļu, angļu un amerikāņu komponistu inovatīvos sacerējumus.

***

ARĒNA ir laikmetīgās mūzikas festivāls, kas kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto SAKLAUSI NĀKOTNI! ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. ARĒNA neapšaubāmi ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.

Šogad ARĒNAS uzmanības lokā būs krāsaina kamermūzika: klavesīns, blokflautas, elektronika, arfa, skanošs milzu sapņu ķērājs, no slēpēm taisīta ģitāra, kanalizācijas trubu taures, dziedoši dārzeņi, runātais vārds... Šie oriģinālie skaņrades avoti, netradicionāli ansambļu sastāvi, improvizācija, džezs un arvien jauni pārsteigumi mūsdienu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumos jūs gaida ARĒNAS koncertos no 19. oktobra līdz 2. novembrim! Vairāk informācijas www.arenafest.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu