DZEJA UN DŽEZS. KLAUSIES. SLUSHAI. LISTEN

Trešdien, 23. oktobrī, plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā Jaunās mūzikas festivāla ARĒNA 2019 ietvaros notiks koncerts DZEJA UN DŽEZS. KLAUSIES. СЛУШАЙ. LISTEN.

Programmā Aleksandras Lines dzeja improvizētas džeza mūzikas pavadījumā.

Piedalās Artis Orubs (sitaminstrumenti), Toms Mikāls (taustiņinstrumenti, efekti), Dominiks Višņauskis (Dominykas Vyšniauskas, pūšaminstrumenti, Lietuva).

Klausies. Слушай. Listen” ir starpdisciplinārs projekts, kurā improvizētas džeza mūzikas pavadījumā skan Aleksandras Lines dzeja. Projekta nosaukums ir ass un vienkāršs aicinājums ieklausīties gan mūzikā, gan dzejā – tekstos, kas oriģināli sacerēti trijās valodās. Laikā, kad lielākā daļa literāro darbu ir segmentēta samērā šauram mērķa auditorijas lokam, šāda pieeja vienu kultūras produktu ļauj patērēt plašākai mērķa auditorijai. Projekta unikalitāte slēpjas faktā, ka katrā uzstāšanās reizē rezultāts ir cits, nav divu vienādu koncertu, un programmu var klausīties atkal un atkal. Kopš 2016. gada tā skanējusi gan Latvijā, gan citviet, 2018. gadā iznācis grupas debijas albums “17”, kas nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”.

***
ARĒNA ir laikmetīgās mūzikas festivāls, kas kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto SAKLAUSI NĀKOTNI! ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. ARĒNA neapšaubāmi ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.

Šogad ARĒNAS uzmanības lokā būs krāsaina kamermūzika: klavesīns, blokflautas, elektronika, arfa, skanošs milzu sapņu ķērājs, no slēpēm taisīta ģitāra, kanalizācijas trubu taures, dziedoši dārzeņi, runātais vārds... Šie oriģinālie skaņrades avoti, netradicionāli ansambļu sastāvi, improvizācija, džezs un arvien jauni pārsteigumi mūsdienu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumos jūs gaida ARĒNAS koncertos no 19. oktobra līdz 2. novembrim! Vairāk informācijas www.arenafest.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu