AUZIŅŠ, ČUDARS & ARUTYUNYAN. SIRDS KATEDRĀLE

Sestdien, 19. oktobrī, plkst. 17.00 Rīgas Reformātu baznīcā Jaunās mūzikas festivāla ARĒNA 2019 ietvaros notiks koncerts AUZIŅŠ, ČUDARS & ARUTYUNYAN. SIRDS KATEDRĀLE.

Programmā Krista Auznieka jaundarbs elektriskajai ģitārai, saksofonam un perkusijām (pasaules pirmatskaņojums).

Piedalās Kārlis Auziņš (saksofons), Matīss Čudars (ģitāra), Ivars Arutjunjans (bungas).

Laikmetīgā džeza mūzikas trio “Auziņš – Čudars – Arutyunyan” savā instrumentālajā pieredzē tiecas veidot skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus. Lai gan svarīgs trio daiļrades elements ir kolektīvā brīvā improvizācija, labi konstruētus rāmjus spontanitātei un rotaļīgai saspēlei grupas improvizācijās sniedz puišu interese par klasiskās mūzikas kompozīciju. Šoreiz trio programmā ir latviešu komponista Krista Auznieka (1992) jaundarbs “Sirds katedrāle” elektriskajai ģitārai, saksofonam un perkusijām. Tā ir kompozīcija četrās daļās, ko komponists radījis, iedvesmojoties no lielu personību filozofiskām idejām – to vidū ir gan Hermaņa Heses “Stikla pērlīšu spēles” tēli, gan Raiņa un Aspazijas ideāli, gan Martas Nusbaumas filozofiskā pārliecība, gan autora paša izjūtas un asociācijas.

***
ARĒNA ir laikmetīgās mūzikas festivāls, kas kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto SAKLAUSI NĀKOTNI! ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. ARĒNA neapšaubāmi ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.

Šogad ARĒNAS uzmanības lokā būs krāsaina kamermūzika: klavesīns, blokflautas, elektronika, arfa, skanošs milzu sapņu ķērājs, no slēpēm taisīta ģitāra, kanalizācijas trubu taures, dziedoši dārzeņi, runātais vārds... Šie oriģinālie skaņrades avoti, netradicionāli ansambļu sastāvi, improvizācija, džezs un arvien jauni pārsteigumi mūsdienu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumos jūs gaida ARĒNAS koncertos no 19. oktobra līdz 2. novembrim! Vairāk informācijas www.arenafest.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu