Franču svīta, Argentīniešu dejas un Neapoliešu tarantella.

Piedalās: Agnese Egliņa (klavieres), Dita Krenberga (flauta), Marlēna Keine (soprāns), Guntars Freibergs (sitaminstrumenti)
Programmā: 
Johans Sebastiāns Bahs, Jānis Mediņš, Alberto Hinastera, Franiss Pulenks, Augustīns Lara, Manuels Ponse, Džoakīno Rosīni, Phillippe Hurel un John Psathas skaņdarbi.

Koncerts divās daļās 

Koša kamermūzikas programma ar baroka dejām līdz pat spāņu temperamentam. No 20. gadsimta franču mūzikas valdzinājuma līdz mūsdienu autoru intelektuāliem skaistuma darinājumiem.

Pirmajā daļā ar solo priekšnesumu uzstāsies pianiste Agnese Egliņa, lieliska muzikālo tēlu meistare, kura ar savu enerģiju spēj iedzīvināt jebkuru partitūru.  Viņa atskaņos cēlsvinīgo un aristokrātiski dejisko Johana Sebastiāna Baha Otro franču svītu, izcilā latviešu romantiķa Jāņa Mediņa klaviermūzikas pērli “Ziedu svētki’’ un Alberto Hinasteras “Argentīniešu dejas’’, kurās iedzīvināta argentīniešu dzīves izjūta. Ditas Krenbergas spožajā flautas spēlē ieskanēsies Fransisa Pulenka sonāte flautai un klavierēm – brīnišķīgs piemērs šī 20. gadsimta franču meistara graciozi plūstošajam rokrakstam. Ar spāņu dziesmām un sarsuelām priecēs dziedātāja Marlēna Keine, kura šajā repertuārā ir lieliski sevi apliecinājusi ne reizi vien. Un viens no latviešu izcilākajiem sitaminstrumentālistiem Guntars Freibergs atskaņos mūsdienu franču komponista Filipa Hurē opusu Tombeau, kas ir izsmalcināts skaņu veltījums spektrālisma mūzikai. Kā arī sitamisntrumentālistu hitu – Džona Psatē ekstātiski žilbinošo deju Matre’s dance!

Programma

I daļa

1. Johans Sebastiāns Bahs
Franču svīta no.2 do minorā BWV 813
I. Allemande
II. Courante
III. Sarabande
IV. Air
V. Menuet
VI. Gigue

2. Jānis Mediņš
Ziedu svētki

3. Alberto Hinastera 
Argentīniešu dejas op. 2
Vecā vēršu gana deja
Skaistās meitenes deja
Viltīgā gaučo deja

II daļa

1. Fransiss Pulenks  
Sonāte flautai un klavierēm

2. Fernando Obradors 
El vito

3. Hosē Serano 
La canción del olvido

4. Ruperto Čapī  
Carceleras no sarsuelas
Las hijas del Zebedeo

5. Filips Hurels
Tombeau klavierēm un sitaminstrumentiem

6. Džons Psathas
Matre’s dance klavierēm un sitaminstrumentiem

 

 
Nav gaidāmo pasākumu