LATVIAN VOICES 10

Latvian Voices 10 gadu jubilejas koncerts

Latvian Voices aicina klausītājus 12. decembrī, 19.00 uz 10 gadu jubilejas koncertu kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons”.

Koncerta pirmajā daļā skatītājus sagaida pirmatskaņojums Lauras Jēkabsones darbam "Vox Femme". Iedvesmojoties no Latvijas sieviešu dzīvesstāstiem, Lauras Jēkabsones jaundarbs veidots kā daudzslāņains muzikāls vēstījums, kas, tautasdziesmu tekstiem mijoties ar simboliski spēcīgu latviešu sieviešu dzeju (Martuževa, Ivaska, Zālīte), ieskanoties Latgales tradicionālajiem dziedājumiem un dzīvesstāstu fragmentiem, izlīkumo caur sievietes mūža ritumu un simboliskās paralēlēs atblāzmo mūsu tautas likteņgaitas. Tautasdziesmu poētikas un 20. gadsimtā tapušās oriģināldzejas muzikālais savijums izplūdina robežas starp laikmetiem un paaudzēm, ļaujot klausītājam "Vox Femme" emocionālo dziļumu atklāt un izdzīvot caur savām personiskajām asociācijām. 

Koncerta veidošanā piedalās horeogrāfe Lilija Lipora un gleznotāja Kristīna Rubīna. Koncerta režisors un videomākslinieks ir Roberts Rubīns.

Grupa, kas 2009. gadā izveidojās kā projektu sastāvs koncertdarbībai Vācijā, strauji ieguva starptautisku atzinību a cappella pazinēju vidū Eiropā un ārpus tās. Kopš 2012.gada grupa darbojas kā profesionāla vienība, regulāri uzstājoties ASV, Āzijā un Eiropā, kā arī rīkojot savu a cappella mūzikas festivālu Valmierā. Latvijas klausītāju vērību grupa ieguva 2014.gadā, kļūstot par “Riga 2014”, Eiropas Kultūras galvaspilsētas, muzikālo seju. 10 gadu laikā grupa ir ieskaņojusi 7 ierakstu albumus sadarbībā ar pašmāju un ārzemju producentiem.

Jubilejas koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome.

 
Nav gaidāmo pasākumu