Ziemassvētku koncerts ES TICU... / V.Pūce, I.Šļubovska-Kancēviča, D.Krenberga, R.Ozols

           Sākoties gada gaišāko svētku gaidīšanas laikam, Latvijas dievnamos viesosies jauna Ziemassvētku noskaņu programma „ES TICU...”, pirmajam koncertam izskanot Jūrmalā, Dubultu baznīcā 7. decembrī. Tajā komponista Valta Pūces vadībā apvienojušies izcili mūzikas profesionāļi – brīnumskaistās balss īpašniece, operdziedātāja Inga Šļubovska Kancēviča, vijoļspēles meistars Raimonds Ozols, niansētā flautas burve Dita Krenberga un pats Valts Pūce pie taustiņinstrumentiem.

 

          Programmā skanēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, instrumentāli skaņdarbi un komponista Valta Pūces oriģināldarbi ziemīgās noskaņās.  Plašākai publikai gluži neierastā ampluā dzirdēsim lielisko vijolnieku Raimondu Ozolu, kurš izrādās ir arī lieliskas balss īpašnieks un līdztekus vijoļspēlei izdziedās arī vairākus duetus kopā ar operdziedātāju Ingu Šļubovsku Kancēviču.

 

Koncerta veidotāji aicina izbaudīt Adventes laika gaišās noskaņas mūzikā kopā ar augstas raudzes mūziķiem, un ļauties tai dievišķajai Mīlestības enerģijai, kas caurstrāvo ikvienu sirdi, ļaujot sarunāties mūzikas valodā un ticēt... Tāpēc arī programmas nosaukumam izvēlēti iedvesmas, pārliecības un ticības spēka vārdi, lai arī katru no koncerta klausītājiem rosinātu izjust gaišo Ziemassvētku gaidīšanas laiku, tiecoties uz patiesu tīrību, pacietību un mīlestību.

Tam pievienojas arī programmas idejas autors un komponists Valts Pūce, sakot: “Šī pasaule nav ideāla, taču tā kļūst arvien labāka. Es tam ticu...”  

Savukārt Dita Krenberga atzīmē: „Latviešu sakāmvārds vēsta - Kas tic, tam piepildās. Lai Ziemassvētku laiks stiprina mūsu ticību labajam un dod pārliecību, ka Dieva Mīlestība ir vienmēr klātesoša. Lai gaisma un prieks mūsu dvēselēs!

Inga šlubovska Kancēvica: „Es ticu, ka sirsnīgs smaids dara labāku pasauli! Es  ticu, ka mūzika paceļ dvēseli un spēj to dziedināt! Es ticu, ka laime sākas ar mani pašu, ticu, ka katra stunda, kuru es pavadu dziedot, dara mani labāku un bagātāku! Es ticu Dievam, un ticu, ka ilgas pēc Gaismas atved pie Tās!” 

Raimonds Ozols: „Es ticu, ka mūzikas spēks veic brīnumus katrā mūsu sirdī, tikai ļaujies saņemt šo dāvanu un dāvā to arī citiem” 

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu