Koncertprogramma VIVALDI, BAHS un KOKLE. Leģendu nakts

Jau 2014. gadā koklētāju ansambļa “Cantata” mūziķes izveidoja koncertprogrammu ar pasaulslavenā komponista Johana Sebastiāna Baha mūziku. Pēc veiksmīgiem šīs programmas atskaņojumiem un pašu koklētāju vēlmi ļauties klasiskās mūzikas burvībai radās iecere – kaut kad nākotnē izveidot tai turpinājumu. Tā arī pamazām izkristalizējās ideja par koncertprogrammu “Vivaldi, Bahs un kokle”. Tā klausītājiem piedāvā divu izcilu baroka laika komponistu mūzikas burvību baudīt latviešu koncertkokles skaņās. Programmu, galvenokārt, veido kompozīcijas, kas ir uzskatāmas par A. Vivaldi un J. S. Baha visā pasaulē labi zināmām mūzikas pērlēm, bet koklētāju ansambļa “Cantata” izpildījumā tās varēs dzirdēt ar, iespējams, nedaudz citās – kokles tembram raksturīgās nokrāsās.

Īpašais koncerta “Vivaldi, Bahs un kokle” viesis ir izcilā latviešu klavesīniste Ieva Saliete, kuras spēlētais klavesīns virtuozi un kaismīgi “savīsies” ar dzidrajām kokļu skaņām gan oriģinālā A. Vivaldi mūzikā, gan Anda Klučnieka jaundarbā “Parafrāze par A. Vivaldi “Gadalaiki””.

Koncerta mūziķi:

Koncertorganizācijas “Ave Sol” koklētāju ansamblis “Cantata” (vadītāja Anda Eglīte): Līga Griķe, Madara Ivanovska, Sabīne Treiguta, Katrīna Anna Skrastiņa, Dārta Zelma Skrastiņa.

Klavesīniste Ieva Saliete

 
Nav gaidāmo pasākumu