Andrejs Osokins & māsas Balanas. DZĪVE KĀ KINO. KINO KĀ DZĪVE

Koncerts DZĪVE KĀ KINO. KINO KĀ DZĪVE

Andrejs Osokins (klavieres)

Kristīne Balanas (vijole)

Margarita Balanas (čells)

 

Cilvēka mūžs dažādu valstu kino mūzikas stāstā

 Pasaulē pieprasītākais latviešu pianists Andrejs Osokins, viena no visstraujāk plaukstošajiem talantiem uz pasaules skatuvēm, latviešu vijolniece Kristīne Balanas un viena no aizraujošākajām un daudzpusīgākajām šī laika māksliniecēm, latviešu čelliste Margarita Balanas.

Koncertā klausītājiem būs iespēja izdzīvot cilvēka mūžu dažādu valstu kino mūzikas stāstā - no šūpuļdziesmas caur mīlestību un nāvi līdz pat atdzimšanai. Franko Dzefirelli «Romeo un Džuljeta», Alfrēda Hičkoka «Psiho», Ingmara Bergmana «Mīklaini kā spoguļi», Stenlija Kubrika «Berijs Lindons» un «Acis plaši aizvērtas», Andreja Tarkovska «Nostalģijas», Žana Pjēra Ženē «Amēlija», Romāna Polaņska «Rozmarijas bērns», Leonīda Leimaņa «Pie bagātās kundzes», Deivida Linča «Tvinpīka», Stīvena Spīlberga «Žokļi» un citām. Tās būs Nino Rotas, Marģera Zariņa, Jana Tīrsena, Andželo Badalamenti, Džona Viljamsa, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Ferenca Lista, Sergeja Prokofjeva un Kloda Debisī kompozīcijas īpaši koncertam izveidotās transkripcijās vijolei, čellam un klavierēm. Izcilo mūziķu sniegumu papildinās mākslinieka Jāņa Romanovska video projekcijas.

Čellistes Margaritas Balanas, vijolnieces Kristīnes Balanas un pianista Andreja Osokina radošā sadarbība aizsākusies studiju laikā Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Kopš tā laika mūziķi kopā uzstājušies dažādos projektos un sastāvos, bet Kino mūzikai veltītā programma būs trio pirmā koncertsērija Latvijā.

 

Pasākuma dienā biļetes cena 25 eiro.
Ar Ogres novadnieka kari vai aplikāciju 20 eiro.

Koncerts piemērots visiem interesentiem.  Atlaides ar Ogres novadnieka karti var saņemt tikai pērkot biļetes kasēs.

 
Nav gaidāmo pasākumu