Ziemassvētku festivāls. Vivaldi un Pjacollas Gadalaiki

Piedalās: Daniils Bulajevs (vijole), Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, dirģents Andris Poga.

Koncerts 2 daļās.

Programmā:

I daļa

Antonio Vivaldi (Antonio Vivaldi, 1678–1741)
’’Ziema’’ no koncertu cikla ’’Gadalaiki’’

Astors Pjacolla (Astor Piazzolla, 1921–1992)
’’Četri gadalaiki Buenosairesā’’


II daļa

Rihards Vāgners (Richard Wagner, 1813–1883) 
’’Zigfrīda idille’’

Moriss Ravels (Maurice Ravel, 1875–1937)
’’Čigāniete’’

2014. gadā Operas skvērā notikušajā vērienīgajā koncertā ’’Dzimuši Rīgā’’ ar izjustu vijoles solo sevi plašākai pašmāju un ārzemju publikai spilgti pieteica toreiz vēl desmit gadus vecais Daniils Bulajevs. Jaunais vijolnieks, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis koncertējis ar Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Armēnijas, Ķīnas simfoniskajiem un kamerorķestriem, kuru skaitā ir arī Kremerata Baltica, Glasperlenspiel Sinfonietta, “Maskavas virtuozi”, Tatarstānas Republikas Valsts simfoniskais orķestris, Makao simfoniskais orķestris. Mūziķis piedalījies festivālos Avanti!, Artissimo, Senās mūzikas festivālā Rundālē, Musica mundi (Beļģija), “Jaunie vārdi” (Armēnija), Iguazú in Concert (Argentīna), Flourishing Arts (Makao), Altolivenzafestival Giovani (Itālija) u. d. c. Ieguvis Grand Prix un I prēmiju starptautiskos konkursos Rīgā, Viļņā, Maskavā, Itālijā, Ķīnā.

Andris Poga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents kopš 2013./2014. gada sezonas. Andra Pogas starptautiskā karjera sākās pēc uzvaras Jevgeņija Svetlanova starptautiskajā diriģentu konkursā 2010. gadā. Iepriekšējās sezonās viņš uzstājies ar vadošajiem Vācijas, Francijas, Itālijas, Japānas un citu valstu orķestriem – NHK Tokijas SO, Vīnes SO, Ziemeļvācijas Radio (NDR) Elbas filharmonijas orķestri, Ķelnes Radio SO, “Minhenes filharmoniķiem”, Berlīnes Vācu SO, “Drēzdenes filharmoniķiem”, Leipcigas Gewandhaus orķestri un citiem. Andris Poga absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra diriģēšanas klasi. Studējis arī filozofiju Latvijas Universitātē un diriģēšanu Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē Uroša Lajovica klasē. No 2021./2022. gada sezonas Andris Poga būs arī Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Latvijas Nacionālis simfoniskais orķestris (LNSO) ir viens no nacionālās kultūras pamatakmeņiem ar gandrīz simt gadu ilgu vēsturi. LNSO misija ir piedāvāt klausītājiem izcilā mākslinieciskā sniegumā plaša spektra simfoniskās mūzikas repertuāru, iepazīstinot Latvijas publiku ar pasaules mūzikas pamatvērtībām un aktualitātēm, savukārt ārvalstu publiku – ar Latvijas mūzikas dārgumiem. Viens no LNSO darbības galvenajiem virzieniem ir arvien jaunas auditorijas piesaistīšana ar izglītojošām programmām mūsdienīgā, radoši pārsteidzošā formā. LNSO darbība piecas reizes novērtēta ar Latvijas augstāko apbalvojumu klasiskās mūzikas jomā – Lielo mūzikas balvu (1993, 2009, 2012, 2013 un 2016). Beidzamajos sešos gados LNSO uzstājies Frankfurtes Alte Oper un Parīzes Elizejas lauku teātrī, Eksanprovansas Lielajā teātrī un Mecas “Arsenālā”, sniedzis deviņus koncertus prominentajā festivālā “Trakās dienas Nantē”, viesojies Rokdanteronas starptautiskajā klaviermūzikas festivālā, Bratislavas koncertzālē, Parīzes filharmonijā. LNSO sadarbības partneri beidzamajās turnejās bija spožā vijolniece Baiba Skride, izcilais čellists Aleksandrs Kņazevs, ģeniālie pianisti Nikolass Angeličs un Boriss Berezovskis, jaunie supertalanti Luks Geņušs un Likā Debargs. Turpmākajos LNSO viesturneju plānos iezīmēta uzstāšanās ar Ivetu Apkalnu Parīzes filharmonijā 2021. gadā.

 
Nav gaidāmo pasākumu