EZERI un Jāņa Runģa klātbūtne

Trio “Ezeri” pie Latvijas mūzikas apvāršņa parādījās 2016. gadā, kad tika izdots grupas debijas albums “Ogle”, ko atzinīgi novērtēja kā klausītāji, tā kritiķi. Šajā rudenī ir gaidāms apvienības jaunais albums. Grupa ir iesildījusi tādus starptautiski zināmus māksliniekus kā Ghostpoet un Kelsey Lu, kā arī izveidojuši koncertprogrammu “Lēnās dejas” kopā ar teātra režisoru un mūziķi Vladislavu Nastavševu. Grupas solists Miķelis Putniņš šobrīd aktīvi darbojas Jāņa Šipkēvica projektā “Nepāriet”.

2018.gadā tika izdots “Jāņa Ruņģa Klātbūtnes” debijas albums “Ārpus Prātus”, kas bija nominēts “Zelta Mikrofonam 2019” kā viens no labākajiem aizvadītā gada alternatīvās/ indie mūzikas ierakstiem. Līdz šim Jānis Ruņģis vairāk darbojies kā radošais sesiju mūziķis, piedaloties tādu mākslinieku ierakstos kā Ainars Mielavs, Aminata, Linda Leen u.c. Tāpat viņš sadarbojies ar džeza pasaules pārstāvjiem un saspēlējies ar LNSO un Liepājas Simfonisko orķestri u.c. Mūziķim sirdij tuva ir arī latviski psihedēliskā roka grupa "Spāre", kur viņš spēlē basģitāru.

Jānis Ruņģis ir sevi pierādījis kā augsta līmeņa instrumentālistu, bet viņš ir arī izjusts dziesminieks, radot kompozīcijas, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu klausītāju. Viņa balsij un kompozīcijām piemīt relakstēta un zinoša cilvēka dziļums, gaumīgs bezkaunīgums, kā arī sava veida mistiska. Piemēram, mūzikas kritiķa Ulda Rudaka “Dienas” intervijā abi runājuši par kompozīciju “Dies’”, kuras vārdus, Jānis ir pārliecināts, ka ir sarakstījis Aivars Neibarts (Ņurbulis), taču pierādīt to nevar. “Ezeri” savukārt izceļas ar inovatīvām instrumentu un balsu saplūšanas iespējām, protams, neiztiekot arī bez elektronikas papildinājumiem. Arī Miķeļa Putniņa specifiskais balss tembrs ļauj ikvienam atrasties sapņainā nomodā. Uz skatuves labi nostādītā zemā balss mijās ar dziedāšanu falsetā. Koncertā tiks izpildītas mākslinieku oriģinālkompozīcijas, izmantojot improvizācijas elementus, radot neaizmirstamu pieredzi.

Piedalās: “Ezeri”- Miķelis Putniņš (ģitāra, vokāls), Krišjānis Bremšs (sitaminstrumenti), Kristians Priekulis (bass). “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” – Jānis Ruņģis (ģitāra, vokāls), Kaspars Vizulis (bass), Rinalds Maksimovs (sitaminstrumenti)

 
Nav gaidāmo pasākumu