ODESAS STĀSTI – monoizrāde/traģikomēdija Odesas gaumē!

OĻEGA POPOVA (ОЛЕГ ПОПОВ) LITERĀRAIS TEĀTRIS. Sanktpēterburga

Īzaks Bābels (Исаак Бабель)
ODESAS STĀSTI – monoizrāde Odesas gaumē!

Izrādi izdomāja un spēlē Oļegs POPOVS
Mūziku sacerēja un ierakstīja Aleksejs Golubevs

Izrādes pamatā ir pieci Īzaka Bābela stāsti no darbu sērijas par Odesu un odesiešiem: “Karalis”, “Kā tas tika darīts Odesā”, “Ļubka Kazaks (Любка Казак)”, “Taisnīgums iekavās” un “Froims Gračs (Фроим Грач)”. Pašas situācijas un “vietējās” krievu valodas neatkārtojamais kolorīts izrādē ir pilnīgi saglabāts. Bābela proza, kuru daudzi cienītāji sauc par poēziju, arī šodien skan pilnīgi mūsdienīgi.
Priecīgi svētki un asiņaini kautiņi, klusa šantāža un kaislīga mīlestība, cēlsirdīgi bandīti un bikli ebreju uzņēmēji, tradīcijas un varas maiņa... Un, protams, neatkārtojamā piejūras ainava, kuru apraksta īstens odesietis. Jūsu acu priekša nostāsies leģendārais Beņa Kriks Karalis (Беня Крик Король) ar savu svītu; Karaļa ģimene; cilvēki, ar kuriem viņus saveda un izšķīra liktenis; vara, kura visos laikos bija sveša šai tautai.
20. gadsimta sākuma Odesas atmosfēru organiski papildina oriģinālā ebreju mūzika un ebreju dziesmu tēmu fantāzijas smalkos aranžējumus.
Oļega Popova izrāde neatstās vienaldzīgus tos, kam nav vienaldzīgs humors uz asaru robežas, patriotisms, kas robežojas ar naidu pret gadsimta sākuma režīmu, ebreju melodiju un runas veida melodiskums, hasīdu svētku un deju estētika.

Izrāde – devītā Viskrievijas teātru festivāla “Aleksandrovskij sad” dalībniece (Uļjanovska, 2018. gads).
Izrāde – XXIII Starptautiskā teātru festivāla “Russkaja klasika” laureāte. Nominācijā “LABĀKĀ MAZĀS FORMAS IZRĀDE”. Lobņa, 2018. gads.
Izrāde – V Starptautiskā Fjodora Abramova vārdā nosauktā teātru festivāla “Rudņikovoje slovo” laureāte. Arhangeļska, 2016. gads.
Izrāde – projekta “Krievu teātris Eiropā” dalībniece (Kopenhāgena, Dānija, 2018. gada februāris).

Dalībnieku skaits ierobežots.

Informācija un dalībnieku reģistrācija
Talr. +371 26761846
e-mail: [email protected]

 

 
Nav gaidāmo pasākumu