Christian Frank / Deniss Pashkevich Quartet

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” 1. novembrī plkst. 19.00 uzstāsies saksafonists Deniss Paškevics kopā ar Kopenhāgenas džeza mūziķiem: ģitāristu Kristianu Franku (Christian Frank), kontrabasistu Klausu Kasgardu (Claus Kaarsgaard) un bundzinieku Karstenu Landoru (Carsten Landor).

Denisa Paškeviča un Christian Frank kopā radītajai mūzikai raksturīgs eiropeiski ziemeļniecisks lakoniskums un atsauces uz ļoti dažādiem džeza novirzieniem – no svinga līdz fankam un pat avangardam. Muzikālais materiāls ir plūstošs, piesātināts ar intimitāti un nelielu devu melanholijas, ļaujot novērtēt divu lielisku meistaru vienlīdzīgu saspēli.

Deniss Paškevičs un Kopenhāgenas džeza ģitārists Kristians Franks (Christian Frank) satikās mākslinieku seminārā Dānijas galvaspilsētā 2010. gadā un divus gadus vēlāk dienasgaismu ieraudzīja viņu pirmais kopdarbs – albums “Outlook”. Vēl pēc diviem gadiem nāca klajā “Close” un 2016. gadā arī albums “Yours Faithfully”, kura ierakstā piedalījies viens no pasaules vadošajiem džeza pianistiem Ārons Parks (Aaron Parks) no ASV, kurš saņēmis vairākas atzinības un lieliskas atsauksmes no vietējiem un ārvalstu mūzikas žurnālistiem un kritiķiem.

Koncertā mūziķi prezentēs savu visjaunāko studijas albumu, kurš tiks izdots šā gada rudenī, tādēļ daudzas kompozīcijas būs pirmatskaņojumi. Koncertprogrammā tiks iekļautas arī skaņdarbi no iepriekšējiem albumiem, t.sk., "Yours Faithfully", kas 2017. gadā saņēma Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kā labākais džeza mūzikas albums. Koncertu papildinās video projekcijas mākslinieka Zenon izpildījumā.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs, internetā un kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē. Biļešu cenas 7,00; 10,00; 15,00 un 20,00 EUR

 
Nav gaidāmo pasākumu