ALFRĒDAM KALNIŅAM 140 - koncertzāles sezonas atklāšanas koncerts

21. septembrī plkst. 19.00 ar jubilejas koncertu „Alfrēdam Kalniņam 140” koncertzāle „Baltais flīģelis” uzsāks 19. rudens–ziemas koncertsezonu, kurā klausītājiem un skatītājiem tiks piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma.

Jubilejas koncertā, piedaloties Latvijas Nacionālās Operas solistiem - Kristīnei Gailītei un Mihailam Čuļpajevam, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskajam orķestrim un Siguldas novada Kultūras centra jauktajam korim "Atvars", skanēs izcilā latviešu komponista, ērģelnieka, latviešu nacionālās operas pamatlicēja Alfrēda Kalniņa kantāte „Jūra” un slavenākās solodziesmas. Zināms, ka jaunības gados Alfrēds Kalniņš vasaras pavadījis Siguldā, kur tapušas viņa pirmās solo dziesmas. 1894.gadā Kalniņa ģimene pārcēlās uz Šveices ielu 19 un dzīvoja šeit desmit gadus. Viena no Alfrēda Kalniņa vecāku pansijām 1970. gadā tika pārbūvēta par mūzikas skolu; mūsdienās šeit atrodas Mākslu skola „Baltais flīģelis”.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Baltiņš!

Pasākuma dienā  plkst. 17.00 Siguldas novada kultūras centrā "Siguldas devons" tiks atklāta arī unikāla izstāde "Komponists Alfrēds Kalniņš”. Siguldā pavadītais laiks Alfrēda Kalniņa dzīvē ir krāšņs un bagātīgs, jo komponists izteikti mīlēja dabu. Gaujas senlejas gleznainās ainavas ir bijis iedvesmas avots ne vienam vien komponista skaņdarbam un tieši Siguldā viņš atklāja sev raksturīgo komponēšanu dabā. Par komponista daiļradi, personību un tās vietu Siguldas kultūras atmiņa Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību veido šo izstādi, lai iedzīvotājiem būtu iespēja ar tās palīdzību iepazīt Alfrēda Kalniņa personību un viņa saistību ar Siguldu 19. un 20. gadsimta mijā. Izstādi veido Turaidas muzejrezervāts. Izstāde būs apskatāma līdz 20.oktobrim

Projekts tapis ar VKKF atbalstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu