Elektroniskās mūzikas nometnes BALTIC TRAIL imersīvās skaņas pieredzes seanss

Pirmo reizi Latvijā – imersīvās jeb telpiskās skaņas pieredzes seanss!

Ceturtdien, 26. septembrī, plkst. 20:30 un piektdien, 27. septembrī, plkst. 18:00 kultūras namā Wiktorija elektroniskās mūzikas nometnes “Baltic Trail” ietvaros – divi imersīvās jeb telpiskās skaņas pieredzes seansi, kuros piedalīsies seši mūziķi, producenti un komponisti no Latvijas, Lietuvas un ASV, katram izpildot 20 min garu imersīvās mūzikas koncertprogramu.

Imersīvās skaņas koncerts tiks apskaņots ar 17 sfēriski izvietotiem skaļruņiem, klausītājiem atrodoties un pārvietojoties skaņas sfēras iekšienē, nevis skaļruņu priekšpusē, kā tas būtu tradicionālā koncertā, savukārt mūziķi savu priekšnesumu sniegs atrodoties skaņas sfēras centrā.

Koncerta dalībnieki:
Platon Buravicky (LV)
ELVI (LV)
Glociks (LV)
Demaui (LV)
Theodore Parker (ASV/EE)
Mantautas Krukauskas (LT)
Pijus Džiugas Meižis (LT)

Visa koncertprogramma tiks veidota izmantojot Ambisonics skaņas pēcapstrādes spraudņus. Ambisonics, kas ir viens no pamata formātiem imersīvās jeb telpiskās skaņas tapšanā, ļauj veidot pilnīgu skāņas sfēru, līdzās horizonālajai plaknei aptverot skaņas avotus gan virs, gan zem klausītāja. Atšķirībā no citiem daudzkanālu skaņas formātiem, Ambisonics signāls nav piesaistīts konkrētam skaļrunim, tā vietā tas var ceļot neatkarīgi skaņas sfērā (saukta par B-formātu), kas tiek atkodēts konkrētās telpas skaļruņu izkārtojumā. Šāda signāla brīvība, ļauj skaņražiem koncentrēties uz skaņas virzienu un kustību, nevis skaļruņu izvietojumu, kā arī sniedz lielāku brīvību klausītājam izvēloties skaļruņu skaitu un izvietojumu atskaņojumam.

 

“Baltic Trail” noslēguma pasākumu ciklā arī nometnes rezultātu pirmatskaņojumu koncerts 27. septembrī kultūrvietā "Kursas putni"

Apmeklē arī “Baltic Trail” nometnes noslēguma nakti sadarbībā ar Liepājas Mākslas forumu  28. septembrī kūltūras namā "Wiktorija". 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu