LEĢENDAS DZIMŠANA - R.Paula daiļrades sākums muzikālā vīzijā

Iedvesmas stāsts par Raimonda Paula jaunību

“Bohēma, padomju ačgārnības, mūsu vecāku jaunība ... bet pāri visam brīnišķīga mūzika, gan pa radioviļņiem slepeni saklausīta, gan kontrabandas platēs atvesta un jau otrā dienā restorānā izspēlēta.   Skaisti, ka ātri gaistošā jaunība nepazuda, tā turpina skanēt  komponista Raimonda Paula sacerētajās dziesmās.”  Gints Andžāns ( viens no Raimonda Paula atveidotājiem uz skatuves). 

Koncertuzvedums parādīs skatītājiem laiku no Raimonda Paula pirmās radītās melodijas līdz pirmajiem lielajiem panākumiem.  

Izrādē atpazīsim  pirmos Raimonda Paula dziesmu izpildītājus - Valentīnu Butāni,  Margaritu Vilcāni, Edgaru Zveju, Ojāru Grīnbergu … , kā arī pasaules dziedātājus - Ellu Ficdžeraldi, Frenku Sinatru … Varēsim baudīt sen nedzirdētas, bet mīļas melodijas un pasaules hitus. Un, protams, tiksimies ar pašu Maestro viņa jaunībā. 

Izrāde ar mūzikla vērienu skatītājiem uzburs piecdesmito un sešdesmito gadu atmosfēru. Varēsim pasmaidīt par padomju dzīves kurioziem un paradoksiem, reizē izbaudot tā laika muzikālo burvību. Skatītājiem atmiņā tiks atsaukta Oktobra tilta celtniecība, zvejas traleri Atlantijas viļņos, pa radio skanošā un slāpētā “Amerikas Balss” un daudzi citi notikumi. Skatītājus priecēs arī Raimondam Paulam raksturīgais humors, ironija un pasaules redzējums.

Raimonda Paula savdabīgo piesitienu atdarinās izcilais pianists Anatolijs Livča.  Izrādei ir izveidota mūzikliem raksturīga horeogrāfija, kurā piedalīsies visi izrādes dalībnieki, vienlaikus, kļūstot gan par dziedātājiem, gan par restorāna un koncerta viesiem. Iedvesmojošais stāsts, brīvdabas koncerta atmosfēra un skaistās melodijas ir tas, ko šajā vasarā nedrīkst palaist garām! 

Piedalās : Gints Andžāns vai Mārtinš Egliens, Juris Jope, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Līga Kupča, Emīls Kivlenieks,  Kristaps Kiršteins, Artūrs Biķernieks. Piedalās izcili mūziķi - Anatolijs Livča (klavieres), Indriķis Veitners (klarnete, saksofons) , Viktors Veļičko (kontrabass), Mareks Logins (sitamie instrumenti). 

Hoerogrāfs un mākslinieciskais vadītājs – Jānis Putniņš. Tērpu māksliniece - Ilze Kaša, Izrādes idejas un tekstu autore – Elizabete Trumpe, izrādes dizaina autore - Māra Ulme

Producente - Laila Ilze Purmaliete

 Video: 

https://fb.watch/cLgyVxPBN4/

 https://www.facebook.com/TV3zinas/videos/698543670671021/UzpfSTEwMDAwMDg5MTIyNjc4NjoyNzUwNzIxMzc0OTY3NTQz/?q=melodijas%20sirds&epa=SEARCH_BOX

https://www.facebook.com/watch/?v=156744935757924&external_log_id=4343fa2d883f03684577f16c5fd62fe4&q=le%C4%A3endas%20dzim%C5%A1ana%20radio

 
Nav gaidāmo pasākumu