koncertuzvedums SIEVIETES VĀRDS


Koncertprogramma „Sievietes vārds” ar Viktoru Lapčenoku, Gundaru Grasbergu, Daini Skuteli un Mārtiņu Ruski – Alūksnes Kultūras centrā 11. oktobrī, Vidzemes koncertzālē „Cēsis” 12. oktobrī un VEF Kultūras pilī Rīgā 15. oktobrī.

Ne velti ir teikts, ka visa pamatā ir vārds. Cilvēka vārds – tas ir svarīgi, tāpat kā karogs kuģa mastā, tas pasaka, kas tu esi. Savas jūtas mēs pasakām nosaucot cilvēku vārdā. Un mīlestības vārds bieži vien ir sievietes vārds, un kamēr pastāv mīlestība, par to tiek un tiks sacerētas dziesmas.
Dziesmas, kuru iedvesmas pamatā ir sievietes vārds, tapušas dažādos laikos. Vārds un mīlestība mudinājuši māksliniekus - dzejniekus, komponistus, dziedātājus radīt tieši un nepastarpināti nosaucot savas iedvesmas avotu vārdā, tā pasakot – Tev. Gadu gaitā krātās melodijas un vārdi, dziesmas un tajās teiktā mīlestība apkopota programmā, kuras nosaukums ir „Sievietes vārds”.
Katra mīlestība ir stāsts. Koncertprogrammā „Sievietes vārds” mīlestības apliecinājuma stāstu izstāsta četri dažādu paaudžu mākslinieki, katrs nesot savas paaudzes dziesmu pieredzi – Viktors Lapčenoks, aktieris Gundars Grasbergs, Dainis Skutelis, Mārtiņš Ruskis.
Dziesmas Marijām, Anitām, Līgām, Inesēm, Ievām, Margaritām, Alisēm, Janām, Laimām, Lailām, Indrām, Gundegām, Elizabetēm un citām brīnišķīgu vārdu īpašniecēm – arī Lanai, Genovevai, Dženijai, arī senās leģendās apdziedātajai Sulamītei. Tās radījuši izcili latviešu komponisti - Raimonds Pauls, Uldis Stabulnieks, Aleksandrs Kublinskis, Alnis Zaķis, Grigorijs Zilberts un citi. Mīlestības vārdus rakstījuši brīnišķīgi dzejnieki – Imants Ziedonis, Jānis Peters, Leons Briedis, Jānis Jurkāns un citi. Koncertā piedalās no Oranžā kora laikiem slavenais trio - Olga Stupiņa, Inta Gudovska, Anita Levša un muzikālo pavadījumu nodrošina instrumentālā grupa Jura Kristona vadībā.
Vārdos – meiteņu, sieviešu, māmiņu, un – kāpēc gan ne vecmāmiņu vārdos izstāstītais mīlestības stāsts koncertprogrammā „Sievietes vārds” izskanēs Alūksnes Kultūras centrā 11. oktobrī, Vidzemes koncertzālē „Cēsis” 12. oktobrī un VEF Kultūras pilī Rīgā 15. oktobrī.

 
Nav gaidāmo pasākumu