TANGO ČELLAM UN VIBRAFONAM

PROGRAMMA
Andreja Puškareva oriģinālkompozīcijas un Astora Pjacollas skaņdarbi Andreja Puškareva un Tatjanas Rediko aranžējumos.

DALĪBNIEKI
Andrejs Puškarevs (vibrafons)
Tatjana Rediko (čells)


Savā radošajā dzīvē mēs vienmēr piešķiram īpašu nozīmi kamermūzikai, spēlējot to gan pasaules labākajās zālēs ar izciliem māksliniekiem, gan klasiskajos, gan ļoti neparastos sastāvos. Protams, mēs nevarējām nepievērst uzmanību tādai valdzinošai kombinācijai kā čells un vibrafons.
Kāpēc tieši tango? Tāpat kā ļoti atšķirīgi partneri saplūst dejā vienā veselā, tā arī mūsu instrumenti, pavisam dažādi pēc tembra un spēles tehnikas, kļūst par jaunu emocionālo kopību, daudzveidojot viens otra iespējas un veidojot neparastu, iepriekš neiepazītu skaņu paleti. Šo visu caurvij tango raksturīgā kaislība un juteklīgā enerģija.
Gandrīz visus šīs programmas skaņdarbus mēs komponējam vai aranžējam speciāli mūsu duetam. Vairāki no tiem tiks atskaņoti pirmo reizi.
Tatjana Rediko un Andrejs Puškarevs

Andrejs Puškarevs ir “Kremerata Baltica” mūziķis un aranžētājs kopš 1999. gada. Daudz uzstājas ar soloprogrammām un kameransambļiem. Viņa skatuves partneru vidū – Marta Argeriča, Jojo Ma, Vadims Repins, Julians Rahlins, Mišels Portāls, Mario Brunello, Katja Skanavi, Maksims Risanovs u. c. 2004. gadā Andrejs kā solovibrafonists saņēmis “Pro Europe” Kultūras fonda balvu.
Sadarbībā ar Gidonu Krēmeru un “Kremerata Baltica” tapuši lieliski albumi: “After Mozart” (“Grammy” un “ECHO” 2002. gadā) un “Themes from the Songbook” (2010). Andrejs izveidojis soloprogrammu “Bach Vibrations”, kas pazīstama arī Latvijas klausītājiem. Programmā “From Bach to Piazzolla” Andrejs sadarbojās ar Gidonu Krēmeru un Dino Saluci. Kopš 2009. gada Andrejs pasniedz meistarklases un strādā starptautisku konkursu žūrijās. Kopš 2013. gada viņš darbojas starptautiskās mūziķu radošajās platformās “Majestic Percussion” un “Innovative Percussion”, turpina komponēt un veidot aranžējumus kameransambļiem pasaulē un tostarp arī Latvijā.
Andrejs Puškarevs dzimis Kijevā mūziķu ģimenē. Sitaminstrumentu spēli mācījās Kijevas speciālajā mūzikas skolā pie Aleksandra Bļinova un turpināja studijas pie viņa arī Pētera Čaikovska Kijevas Nacionālajā Mūzikas akadēmijā. Kādā intervijā Andrejs stāsta, ka visu, ko prot, iemācījies tieši no šī izcilā mūziķa un pedagoga. 1995. gadā Andrejs Puškarevs ieguva I vietu konkursā “Ukrainas jaunie vārdi” un 22 gadu vecumā kļuva par Kijevas filharmoniskā orķestra galveno timpānistu.

Tatjanas Rediko čella spēli regulāri slavē izcili mūziķi, publika un kritiķi, atzīmējot mākslinieces spilgto virtuozitāti, spēcīgo māksliniecisko individualitāti, pārliecinošo interpretāciju un izcilo skaņas sajūtu. Čella spēlei Tatjana pievērsās jau agrā bērnībā. Mācību laikā ieguvusi balvas un nominācijas starptautiskos konkursos Eiropā, tai skaitā Grand Prix un 1. vietas Austrijā, Čehijā, Slovākijā, Vācijā utt. Piedalījusies neskaitāmos koncertos un festivālos – gan kā soliste ar orķestri, gan ansamblī. 2004. gadā maestro Mstislavs Rostropovičs uzaicināja uz individuālu apmācību Maskavā, pēcāk – 2006. gadā uzsāka studijas Drēzdenē un Ķelnē, kur ieguva maģistra grādu. Studiju laikā čelliste saņēma Ķelnes Mūzikas akadēmijas stipendiju. 2007. gadā viņa ieguva Specbalvu par labāko interpretāciju Borisa Pergamenščikova kamermūzikas konkursā. Pašlaik Tatjana papildus solo un kamerkoncertiem regulāri uzstājas ar orķestriem Vācijā, Šveicē, Beļģijā, Holandē un Francijā, turklāt tādās prestižās koncertzālēs kā Berlīnes Filharmonija, Ķelnes Filharmonija u.c. Papildus starptautiskajai atzinībai Tatjana ir piedalījusies “Kremerata Baltica” projektos.

 
Nav gaidāmo pasākumu