Grupas BALTIE LĀČI koncerts / Pamet skumjas, pamet nievas...

Broņislavas Martuževas dzeja un dziesmas grupas “Baltie Lāči” koncertprogrammā “PAMET SKUMJAS , PAMET NIEVAS…”.
Koncertā skanēs jau tautā sen pazīstamās dziesmas – “Pacel glāzi priekā”, “ Zvaigžņu strēlnieks”, “Dzīve sauc”, “Bruoļeit”, kā arī vairākas mazpazīstamākas melodijas, ko sacerējusi dziesminiece. Īpaši koncertprogrammai grupas mūziķis Aldis Kise komponējis vairākas dziesmas ar B.Martuževas dzeju – “Vecupes salā”, “Lakstīgalu muzikants” un citas, kas jau iemantojušas klausītāju mīlestību 2019. gada rudens koncertos. Kā neatņemama koncerta sastāvdaļa ir B.Martuževas dzeja, kas caurvijas visam koncertam kā uzvilkta zelta dzīves stīga.
“Kur nav gaismas un mūzikas, tur sākas trūdēšana. Gaisma un mūzika. Kad mēs šķitām sev visnelaimīgākie pasaulē, mēs raudājām, sacerējām dziesmas un skatījāmies debesīs. Uzņēmām sirdī ik rīta un vakara staru, ik baltu vai rožainu rudzupuķi. Un kļuvām bagāti” – tā savā dienasgrāmatā rakstījusi Broņislava Martuževa (1924 – 2012) – laikmeta leģenda, Latvijas tīrradnis, iekšējās brīvības un gara spēka simbols. Viņu visu mūžu ir pavadījusi dziesma, un viņas dzeja turpina pārtapt dziesmās.
Koncertā piedalās: Andris Baltacis (solists, teicējs), Aldis Kise (akordeons), Inga Zeile (vijole), Ainis Rudzītis (ģitāra), Mārtiņš Leišavnieks (tuba), Deniss Smirnovs (sitamie instrumenti).
Uz tikšanos koncertos visā Latvijā!

 
Nav gaidāmo pasākumu