Aizraujošā ziemeļu folkgrupa TSUUMI SOUND SYSTEM /Somija/

Tsuumi Sound System ir viena no Somijas starptautiski atpazīstamākajām modernās folkmūzikas grupām. Šim instrumentālajam ansamblim, kuru skaņdarbi ieguvuši vairākus apbalvojumus, saknes meklējamas Ziemeļeiropas tautu tradīcijās, nerodas problēmas apvienot vienā koncertā dažādas muzikālās ietekmes, augstu intensitāti  un delikātas sajūtas.

Iedvesmojoties no ķeltu tradīcijām, Balkānu reģiona, klasiskās mūzikas un džeza, ziemeļu folkmūzika  vēl nekad nav skanējusi tik kosmopolītiski! Pacilāta vijoļspēle,  maģiskas akordeona skaņas, jaudīgās perkursijas un no dabas aizgūtās iedvesmas ir šīs septiņu mūzikas instrumentu apvienības atslēga mūzikas radīšanai. Viņi prot tik meistarīgi apvienot šos atšķirīgos žanrus, ka tos sintēzējot rodas unikāls un vispasaulīgs skanējums.

Dibināta 1990. gadu noslēgumā Tsuumi Sound System ietilpa Tsuumi Dance Company sastāvā. Šodien grupa dodas turnejās kā neatkarīgs ansamblis un tās koncertu daudzums nu jau skaitāms 3 ciparu skaitļos.

Līdz šim Tsuumi Sound System ir nākuši klajā ar 3 studijas albumiem, kuru  producents ir Zviedru ģitāraspēles leģenda Rodžers Tallrots /Roger Tallroth/, kurš šim ierakstam ir radījis patiesi meistarīgu skanējumu. Debijas albums HOTAS (2007) piešķir bagātību mūzikai, ierindojot grupu Eiropas folkmūzikas grupu topā. GROWING-UP /Pieaugot/ (2009) albumā grupa parāda, ka nav zaudējusi savu šarmu, jaudu un pievilcību.  FLOATING LETTERS /Peldošās Vēstules/ (2013) seko grupas muzikālajam progresam un izaugsmei.  Jaunākais studijas albums BLINKING LIGHT /Mirgojošā Gaisma/ tika izdots 2018. gadā.

Uz skatuves Tsuumi Sound System ierauj klausītājus emociju pārsātinātā un baudas pilnā ceļojumā, izvedot caur saviļņojošiem un aizraujošiem dzīves līkločiem. Viņu šovi ir ieguvuši popularitāti no Skandināvijas līdz Vidusjūrai un no Apvienotās karalistes līdz pat Amerikai. Grupa arīdzan ir sniegusi dzīvā ieraksta koncertu raidsabiedrībai  BBC Radio 3 programmai World on 3 at Maida Vale Studios Londonā.

 
Nav gaidāmo pasākumu