Festivāls VIA BALTICA / Andrievs Niedra

Trešdien, 21. augustā pulksten 19.00 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē “Lielais dzintars” festivālsā"Via Baltica"  izrāde-trilleris “Andrievs Niedra”.
 
Režisors: Valters Sīlis 
Dramaturgs: Kārlis Krūmiņš
Scenogrāfs: Uģis Bērziņš
Mūzikas autors: Toms Auniņš
Gaismu mākslinieks: Lauris Johansons
Lomās – Kārlis Krūmiņš, Emīls Kivlenieks
 
Jau vairākas paaudzes uzaugušas, ticot idejai, ka Latvijas valsts dibināšana 1918. gada 18. novembrī bija tā laika labākais vai vienīgais iespējamais risinājums, kas mūsu valsti varēja aizvest pie demokrātiskajām vērtībām, ar kurām varam lepoties šodien. Iespējams, tas bija labākais risinājums, skatoties no šodienas skatupunkta, taču ne vienīgais.
 
“Vai man ir gadījies, ka mēģinot kādu problēmu atrisināt, es it kā daru visu iespējamo, bet beigās attopos vēl dziļākos sūdos kā līdz tam? Andrievam Niedram ir, un par to mēs viņu vēl šodien pieminam ar tautas nodevēja vārdu. Šī izrāde ir trilleris par to, kā radās mūsu valsts. Lai arī gribētos ticēt, ka tās dibināšana un Brīvības cīņas bija skaists varoņu un ideju laiks, ka mūsu vēsture ir tik tīra kā dimanta oliņa, kurai it neviens melnumiņš nav pieķēries, tomēr var izrādīties, ka īstenībā ir citādāk,” tā par izrādi stāsta dramaturgs un izrādes galvenais aktieris Kārlis Krūmiņš.
 
Izrāde tikusi nominēta “Spēlmaņu nakts 2015/ 2016” balvai kategorijā “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā”.
 
 
Pirms izrādes pulksten 17.00 restorānā “Čello” koncertzāles “Lielais dzintars” 6. stāvā notiks Liepājas Universitātes lektores, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītājas Lindas Zulmanes vadīta diskusija “Ceļš Andrieva Niedras daiļradē”. Ieeja diskusijā bez maksas.
 
______________________
Festivālā „Via Baltica” satiekas izcilākie Baltijas valstu mūziķi un mākslinieki. Augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik svarīgā vēsturiskā akcija „Baltijas ceļš”. Šis kultūras notikums pulcē vairākus tūsktošus lielu auditoriju džeza un kamermūzikas koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā.
 
Festivāls notiek kopš 2011. gada. Pēdējos gados par tradīciju kļuvis festivāla noslēguma koncerts jūras krastā, vienojoties ar citām apdzīvotām vietām ap Baltijas jūru akcijā „Senās uguns nakts”.
 
Biļetes uz festivāla maksas pasākumiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lvSkolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem un personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem ir 30% atlaide. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja visos pasākumos ir bez maksas. Lūdzam izvērtēt pasākuma piemērotību bērna vecumam.

Plašāku festivāla programmu meklē: www.viacultura.lv

 
 
 
Nav gaidāmo pasākumu