Homo Novus 2019 / Vieglāk par sievieti

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Vieglāk par sievieti"

11.,12.,13.septembris 19.00

Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes iela 101a

1h30min

Angļu valodā ar titriem latviešu valodā

Biļetes – 10 eiro (7 eiro skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Pēc izrādes sākuma skatītāji zālē netiek ielaisti.

Autore un izpildītāja Kristīna Normana
Līdzautores un dalībnieces: Isadora Andželini, Ivana Abondanza, Halina Fomičeva, Ļubova Sanduloviča, Nataļja Sandu, Viktorija Bilivska, Marija Filonenko, Maija Romaščenko, Rina Pančaldi 
Operators Eriks Norkross
Dramaturgs Laurs Kaunisāre
Komponists Jēkabs Nīmanis
Gaismas: Olivers Kulpso
Kustību asistentes Joanna Kalma un Karolīna Poska
Kopproducenti: Kanuti Gildi SAAL, Santarkandželo teātra festivāls, Latvijas Jaunā teātra institūts, Emilia Romagna Teatro Fondazione / Atlas of Transitions Biennale

“Vieglāk par sievieti” ir dokumentāli poētiska izrāde par sievietēm, kuras reiz dzīvē ir lēkušas nezināmajā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Darba pamatā ir Kristīnas Normanas pētījums par ukraiņu sievietēm – veco ļaužu aprūpētājām Itālijā, kuras tur dēvē speciālā vārdā – par badantēm.

Mūsdienu migrācijas kontekstā šis ir vēl viens noklusēts stāsts par došanos prom cerībā sākt jaunu dzīvi, tā arī paliekot mūžīgi levitējošā stāvoklī starp vecajām un jaunajām mājām ar hibrīdu, nekur īsti nepiederīgu identitāti.

Šajā stāstā Kristīna runā arī par sevi – Eiropas laikmetīgās mākslas pārstāvi, un itāļu astronauti Samantu Kristoforeti, kura cīņai ar zemes gravitācijas spēku nolēmusi veltīt visu savu dzīvi. Savienoti vienā darbā, šo dažādo sieviešu portreti rada tēlu, kas atjauno lepnumu būt cilvēkam.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2019. gada 5. līdz 13. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes.

http://www.homonovus.lv/programma?s=Normana

 

 
Nav gaidāmo pasākumu