Homo Novus 2019 / Luvras un/vai spārdot mirušo

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Luvras un/vai spārdot mirušo"

7.,8. septembris plkst. 17.00 un 20.00, 9.septembris plkst. 20.00

Hanzas perons, Hanzas iela 16a

1h20min

Angļu valodā

Biļetes – 15 eiro (10 eiro skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Pēc izrādes sākuma skatītāji zālē netiek ielaisti.

Autors un izpildītājs Valids Rāds

Tehniskais atbalsts: Hermans Sorgeloss

Turnejas menedžere Selesta Rotjēra

Kopproducenti: steirischerherbst, Buda /NEXT Festival, HAU Hebbel am Ufer, Fast Forward Festival / Onasis Kultūras centrs Atēnās, Le CENTQUATRE-PARIS, Parīzes Rudens festivāls

Valids Rāds ir libāniešu vizuālais mākslinieks, kurš līdz 2004. gada darbojās ar pseidonīmu “The Atlas Group”. Paslēpies aiz fiktīva mākslinieku kolektīva, savu izstāžu laikā Rāds nereti mēdza uzdoties par anonīmu gidu, atklājot skatītājiem dziļākus slāņus un kopsakarības, ko slēpa izstādītie attēli un objekti.

Izrāde “Luvras un/vai spārdot mirušo” turpina šo praksi – tā ir Valida Rāda vadīta ekskursija izstādē, kurā savijas reāli notikumi, fikcija un mākslinieka komentārs. Pusotrā stundā skatītāji aizceļo no Pirmā pasaules kara muzeja Beļģijā uz Luvru Abū Dabī, pa ceļam piestājot Ņujorkā. Stāsti, ko slēpj izrādes tēli – mākslas priekšmeti un to ēnas, muzeja uzraugs, kāda noslēpumaina mākslas kolekcija un divi augstākie Manhetenas nami, tiecas atrisināt kādu mistēriju, pamazām tuvinot izrādi aizraujošam detektīvam.

Izrāde ir piemērota skolas vecuma bērniem un jauniešiem.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2019. gada 5. līdz 13. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

http://www.homonovus.lv/programma?s=ValidsRads

 
Nav gaidāmo pasākumu