Vilis Daudziņš. Plūdons un Upes dievs.

PLŪDONS UN UPES DIEVS Poētiska lekcija

“Daiļlasīšana līdzās teātrim un dziedāšanai ir viens no cēlākajiem un augstākajiem izpriecas avotiem un viens no lietderīgākajiem un ieteicamākajiem sabiedrības laika kavēkļiem. Pacilādama jūtas un izglītodama prātu, daiļlasīšana veicina sabiedrības estētisko ieražu izdaiļošanu.” Tie ir Viļa Plūdona vārdi no viņa sarakstītās grāmatas “Deklamacija jeb daiļlasīšana.”

Lekcijas autors Vilis Daudziņš nolēma sekot dzejnieka aicinājumam un tas tiek nodots skatītāju vērtējumam ar cerību, ka priekšnesums pacilās skatītāju jūtas, izglītos prātu un izdaiļos estētiskās ieražas.

Lasījumos skanēs jutekliski tēlojumi, asinis stindzinošas balādes un heroiskas poēmas. Lai klausītājiem sniegtu pilnīgāku ieskatu Plūdoņa poēzijā, katru tēlojumu ievadīs neliels komentārs.

Tas būs stāsts par mākslinieku ar neatkārtojamu muzikalitāti un ritma izjūtu, virtuozu vārda meistaru, balāžu un poēmu karali. Cilvēku, kurš kļuva par upes Dievu Plūdoni.

 Viļa Plūdoņa lasījumi - Vilis Daudziņš

Mūziķi - Ieva Nīmane, Artūrs Bērziņš, Ernests Mediņš un Jēkabs.

Iestudējums II daļās, 1h un 45 min ilgs.

Iestudējuma producents:
Mūzikas nams Daile, Anda Zadovska, e-pasts:[email protected] www.dailesnams.lv

Pirmizrāde 2019. gada 27. septembrī Mūzikas namā Daile.

Atgādinām, ka Ministru Kabineta noteikumi paredz, apmeklējot iekštelpu pasākumus, iepriekš veikt biļešu personalizāciju, ko ātri un viegli var izdarīt Biļešu Paradīzes vietnē: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

 Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

Pasākumu pulcēšanās un norises laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi.

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.


 
Nav gaidāmo pasākumu