DAGAMBA. VIVALDI. GADALAIKI.

Koncerts jauniešiem.

Klasiskās mūzikas huligāni - kā sevi dēvē paši grupas “DaGamba” mūziķi - aicina uz elpu aizraujošu un netradicionālu muzikālo priekšnesumu. Koncertā būs dzirdamas pārsteidzošas slavenā itāļu komponista un vijolnieka Antonio Vivaldi populārā cikla “Gadalaiki” aranžijas un labi pazīstamo skaņdarbu jaunas interpretācijas, kas lauzīs stereotipus par klasiskās mūzikas skanējumu.

Antonio Vivaldi cikls “Gadalaiki” ir viens no vispopulārākajiem skaņdarbiem pasaulē. Tas skan ne vien oriģinālajā versijā vijolei un orķestrim, bet arī neskaitāmos pārlikumos visdažādākajiem sastāviem. Grupa “DaGamba” radījusi gluži jaunu versiju, kur Vivaldi mūzika cieši savijas ar grupas dalībnieku improvizācijām par šīm labi zināmajām melodijām un mainīgajām gadalaiku noskaņām. Programma veidota pēc kontrastu principa: klasiskais “Gadalaiku” interpretējums uzticēts jaunajai un talantīgajai vijolniecei Martai Rando, bet pamīšus kārtots grupas “DaGamba” rokmūzikas stilā ieturētais priekšnesums, kas šo skaņdarbu īpaši pietuvina jauniešu auditorijai. Programmu papildina arī krāsains vizuālais materiāls ar tēlainām atsaucēm uz 18. gadsimta Venēciju.

Mūziķi:

Grupa “DaGamba”

Vijolniece - Marta Rando

Programmā:  Antonio Vivaldi cikls “Gadalaiki”

Koncerta ilgums: 60 min, bez starpbrīža

Biļetes:   8,00 eiro

Bērniem līdz 2 gadu vecumam (bez nodrošinātas atsevišķas sēdvietas) – ieeja bezmaksas. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%*

*Ģimenes biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” klātienes kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Interneta sistēmā www.bilesuparadize.lv tās nav pieejamas.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē:Lielais Dzintars” sadarbībā ar “Latvijas Koncerti”

 
Nav gaidāmo pasākumu