IMANTS KALNIŅŠ 80

Komponistam Imantam Kalniņam 2021. gada 26. maijā aprit 80 gadi, un tieši šajā dienā Arēnā Rīga izskanēs apjomīga koncertprogramma, kurā atspoguļosies komponista īpašais devums latviešu mūzikā. Muzikālā virsvadītāja Māra Sirmā un režisora-scenogrāfa Reiņa Suhanova vadībā programmu izpildīs Imanta Kalniņa Jubilejas koncerta kopkoris, Liepājas Simfoniskais orķestris, instrumentālā grupa un solisti.
“ImKa 80” koncerts Arēnā Rīga kļūs par apliecinājumu tam, ka komponista mūzika ar dziļi latvisko muzikālo valodu bija un ir viens no latviešu tautas kopības sajūtas balstiem visām paaudzēm. Imants Kalniņš ar savas daiļrades mentalitāti, nacionālo kodu radījis neatkārtojamus un laikmetīgus darbus gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas žanros, saglabājot katra žanra suverenitāti un vienmēr uzrunājot mūs īpašā muzikālā valodā. ImKas daiļrades neatņemama iezīme un rokraksts ir melodiskais valdzinājums un nacionālais vēstījums Latvijai izšķirošos brīžos.
Komponistu Imantu Kalniņu varam droši dēvēt par nācijas kultūras stūrakmeni.

“ImKa 80” -
muzikālais virsvadītājs Māris Sirmais,
režisors- scenogrāfs Reinis Suhanovs,
muzikālie konsultanti Juris Vaivods un Marts Kristiāns Kalniņš,
producente Anda Zadovska / Mūzikas nams DAILE
Informācija: [email protected]

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

 
Nav gaidāmo pasākumu