Abonements NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA! (plkst. 11.00)

SARUNAS PAR MŪZIKU “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA! ”
Ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem un bērniem vecumā līdz desmit  gadiem.
Abonementa biļete derīga trim koncertiem norādītajos datumos plkst. 11.00 kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē.
Katram bērnam un pieaugušajam jāiegādājas atsevišķa sēdvieta.
Abonementa biļetes cena uz visiem trim koncertiem - 12 EUR.
Organizē Orķestris "Rīga", e-pasts: [email protected], www.orkestris.riga.lv 

2019. gada 4. decembrī “Mūzika gardēžiem”

Ir mūzika un ir ēdiens dažādām gaumēm. Un ir arī komponisti, kuri sacer mūziku par ēdieniem dažādām gaumēm. Tāpat kā mūzikā, arī pavārmākslā ir gan atzīti meistari, kas rada  meistardarbus un kulināros šedevrus, gan gardēži un bargi kritiķi, kas tos vērtē.

2020. gada 22. janvārī “Muzikālie koki”

Cilvēku dzīvi ir grūti iedomāties bez kokiem – tie ražo skābekli un attīra gaisu; no kokiem gūstam arī siltumu, apkurinot mājas. Kokus izmantojam gan būvniecībā,  gan galdniecībā, gan… arī mūzikā. Izrādās, ka koki patiešām ir muzikāli, jo tie skan! Skan gan no koka veidota gana stabulīte, klarnete, oboja un fagots, gan ar stīgām nospriegotā vijole, kontrabass, kokle vai koncertflīģelis. Skan arī dažādie koka sitaminstrumenti. Pēc šīs muzikālās sarunas ikvienam būs pilnīgi skaidrs – kokiem ir muzikālas dvēselītes.

2020. gada 26. februāris “Pa ceļam ar mūziku”

Sezonas noslēdzošo sarunu par sauszemes, ūdens vai gaisa transportlīdzekļiem varētu ierindot pie visai “tehniskas dabas jautājumiem”, ja vien… atkal talkā nenāktu mūzika. Vai tā būtu jāšana zirga vai kamieļa mugurā; došanās izbraucienā ar velosipēdu vai ar auto; brauciens ar vilcienu, laivu vai kuģi; vai gaisa ceļojums lidmašīnā, dirižablī vai pat kosmiskajā lidaparātā – tas viss būs iespējams, pateicoties Orķestrim “Rīga”, Daumantam Kalniņam un atbilstošai mūzikai! Ceļot ir jautri un aizraujoši, bet vēl aizraujošāk ir ceļot kopā ar mūziku!

 
Nav gaidāmo pasākumu