ŠKIUŅA DŽEZS. Baltijas džeza festivāls. 2 dienu ieejas biļete

No 28. līdz 31. augustam Lūznavā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura mērķis ir veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī izdzīvot džeza mūzikas burvību Latgalē, īpašajā Lūznavas muižas kompleksa vidē.

Ideja par džeza festivālu Lūznavas muižā sākās ar pārmaiņu sajūtu spārnošanu – 2018. gada septembrī Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā tika izveidota Džeza mūzikas nodaļa, kuras vadību uzņēmās džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam, sākot darbu Latgalē, arī radās doma veidot džeza festivālu Lūznavā, tā uzņemoties arī topošā festivāla māksliniecisko vadību. 2018. gada vasaras noslēgumā Lūznavas “Kulturys škiunī” divās koncertprogrammās izskanēja džeza festivāla ieskaņu koncerts “Džezs. Priekšsajūta”, iezīmējot festivāla laiku un vietu. Diemžēl rudenī  Toms pāragri devās mūžībā, bet, godinot viņa iesākto darbu un veltot festivālu Toma Lipska piemiņai, no 28. līdz 31. augustam Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura devīze ir “Turpinājums!”. Turpinājums Toma iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem. Festivāla idejas un aizsākumu degsmi apņēmies uzturēt festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs.

Viens no festivāla mērķiem ir veicināt topošo džeza mūziķu izaugsmi un izglītību, tādēļ festivāls sāksies ar džeza meistarklasēm, kurām varēs pieteikties topošie mūziķi no trim Baltijas valstīm, gūstot profesionālo pieredzi Vitas Rusaitytes (LT) vokāla klasē, Skirmanta Sasnauska (LT) trombona un citu pūšamo instrumentu klasē, Indriķa Veitnera (LV) saksofona klasē, Siim Aimla (EE) saksofonsa klasē, Mikkel Pādar (EE) kontrabasa klasē un Madara Kalniņa (LV) taustiņinstrumentu klasē. Plašāka informācija par pieteikšanos un pieteikuma anketa būs pieejama maija vidū.

Džeza mūzikas notikumus Lūznavā būs aicināts izdzīvot ikviens interesents. Festivālu iesāks džeza mūziķu sadarbība meistarklasēs, kuru rezultātu varēs baudīt ik vakara džema sesijās, bet 30. un 31. augustā notiks vairāki publiskie koncerti. Festivāla “Škiuņa džezs” publisko pasākumu programma:

Trešdiena, 28. augusts

  • 20.00 Pasniedzēju un meistarklašu student džema sesija, ieeja bezmaksas

Ceturtdiena, 29. augusts

  • 20.00 Pasniedzēju un meistarklašu student džema sesija, ieeja bezmaksas

Piektdiena, 30. augusts

  • 18.00 Etno+džezs. JVLMA etnodžeza projekts 3,00 €
  • 19.00  Siim Aimla kvartets (Igaunija) 4,00 €
  • 20.00 Pasniedzēju un meistarklašu student džema sesija, ieeja bezmaksas

Sestdiena, 31. augusts

  • 31.08. 14.00 Festivāla meistarklašu ansambļu koncerts 3,00 €
  • 31.08. 18.00 Diksilends “Sapņu komanda” 4,00 € 
  • 31.08. 19.00 Mūzikas projekts “Sambossa” (Lietuva) 4,00 € 
  • 31.08. 20.00 Festivāla noslēguma koncerts. Rēzeknes bigbends, solisti 4,00 € 

Īpašie piedāvājumi:

  • Festivāla divu dienu (30.–31.08.) ieejas biļete 15,00 €
  • Festivāla pirmās dienas (30.08.) ieejas biļete 6,00 €
  • Festivāla otrās dienas (31.08.) ieejas biļete 10,00 €

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novads un Latgales kultūras programma ar Valsts kultūrkapitāla fona, AS “Latvijas valsts meži” un Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu