Šlāgerfestivāls / UZ DZIESMOTĀ VIĻŅA

Šlāgerfestivāls “Uz dziesmotā viļņa” šovasar 6.jūlijā pulcēs vienkopus Ventspilī 30 populārus māksliniekus, šlāgergrupas un muzikālās apvienības.

 

6.jūlijā plkst.20.00 Ventspilī, Reņķa dārzā, ikviens aicināts apmeklēt šlāgerfestivālu “Uz dziesmotā viļņa”, kurā visu laiku iemīļotākās estrādes melodijas izpildīs vairāk nekā 30 populāri dziedātāji un grupas, savukārt muzikālo priekšnesumu starplaikos apmeklētājus priecēs tautā iemīļotie pasākuma vadītāji – Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris.

 

Īstiem šlāgermūzikas cienītājiem pazīstami festivāla dalībnieki:  Andris Baltacis, Jānis Moisejs, Liene Šomase, brāļi Ziemeļi, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, Tihovsku ģimene, māsas Legzdiņas, Rikardions, Aigariņš, grupas “Zeļļi”, “Neaizmirstulītes”, “Mākoņstūmēji”, “Crazy Dolls”, “Dvinskas muzikanti”, “Bruģis”, “Klaidonis”, „Dakota” “Vēja runa”, “Tālbraucēji”, “Zaļā galma kapela”, „Dobeles zemessargi”, “Lauku muzikanti” u.c. izpildīs savas populārākās dziesmas. Festivāla īpašie viesi būs komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē 60 gadu jubileju un dziedātāji Uģis Roze,  Žoržs Siksna, Laimis Rācenājs&Neaizmirstulītes. Pēc pusnakts zaļumballi spēlēs grupa „Dakota”. Šlāgerfestivālā būs arī vairāki pārsteigumi, kas šobrīd vēl netiek atklāti.

“Bērnībā man nebija lielāka prieka kā klausīties dziesmas no plašu atskaņotāja un dungot tām līdz. Brāļi Laivinieki, dziesmas no teātra izrādēm, šis tas arī no ārvalstu repertuāra. Bet kas tad padara mūziku par tautā iemīļotu? Manuprāt, melodiskums, vienkāršība, kas balstīta ziņģēs un folklorā, lipīgs piedziedājums, kurš iegulst atmiņā un sirdī. Vārdos – tēmas, kas pazīstamas ikvienam. Un, protams, dziedātāja personība, kura ļauj dziesmā izstāstītam stāstam kļūt intriģējošam. Skatītāji un klausītāji mīl tos māksliniekus, kuri viņiem atbild ar to pašu. Tieši uz tādu pasākumu – festivālu “Uz dziesmotā viļņa” – aicinām 6.jūlijā Reņķa dārzā. Kur vēl labāk ļauties dziesmām, dejām un kopā būšanai, ja ne vasaras vidū pilsētā pie jūras? Un ja vēl es jūs varēšu satikt kopā ar sev mīļu kolēģi, kuru bieži neiznāk redzēt – Ģirtu Ķesteri? Aicinām jūs uz sirsnīgu kopā būšanu un neaizmirstamu piedzīvojumu!” saka Marija Bērziņa.

Savukārt viņas kolēģis Ģirts Ķesteris atgādina, ka šī būs lieliska iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo, izbaudot nedēļas nogali Ventspilī: “Koncerts un zaļumballe Reņķa dārzā, jūra, saule, atpūtas un izklaides iespējas, ko piedāvā Ventspils pilsēta. Galu galā, Ventspils ir pilsēta, kas neatstāj vienaldzīgu!’’

Pasākuma laikā Reņķa dārzā darbosies bārs, būs pieejams alus, atspirdzinoši dzērieni, kokteiļi, gardi ēdieni, mājražotāju produkcija un amatnieku izstrādājumi. 

 

Pirmās 500 biļetes  8 EUR, vēlāk 10 EUR un no 25.jūnija 12 EUR. Bērniem un pensionāriem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu – 6 EUR. Vairāk informācijas: +371 29131458

 
Nav gaidāmo pasākumu