3. Starptautiskais Operetes festivāls / RADĀM OPERETI! Radoši teatrāls piedzīvojums un pārsteigumi bērniem

Operetes teātra nākotne Latvijā ir mūsu jaunie skatītāji. Tāpēc par tradīciju ir kļuvis, ka katrā Operetes festivālā daļa sarīkojumu ir veltīta bērniem un jauniešiem!

Šoreiz esam sagatavojuši īpašu un aizraujošu piedzīvojumu! Radīsim izrādi kopā! Piedzīvosim Opereti! Šajā jautrajā, teatrālajā sarīkojumā publikas iemīļotie bērnu operešu varoņi aizrautīgā un interaktīvā veidā ikvienu bērnu dalībnieku izvedīs caur dažādām radošajām meistardarbnīcām, un tādējādi, caur spēli viņi paši kļūs par operetes izrādes dalībniekiem un veidotājiem! Un varēs piedzīvot katram bērnam tik svarīgo un vienreizējo sajūtu, kāda rodas darbojoties kopā ar draugiem un iepriecinot vecākus! Kopīgi darbojoties un iegūstot jaunus draugus, vienlaikus iepazīstot operetes noslēpumus caur radošo procesu, iepazīsim dažādus operetes izrādes elementus – mūziku, ritmu, deju, kostīmus, rekvizītus, dekorācijas, grimu…

Šī radošā piedzīvojuma dalībnieki tiksies ar iemīļotajiem izrāžu varoņiem -- Karlsonu, Pauku un Šmauku, slaveno baronu Minhauzenu (Operetes teātrī šobrīd top šis mūzikls), kā arī citiem operešu un mūziklu varoņiem, kas viņus izvadās pa teātra ”labirintiem" un caur jautru darbošanos palīdzēs apgūt ne tikai operetei raksturīgās prasmes, bet arī cels bērna pašapziņu!

Radīšanas procesā kopā ar bērniem darbosies operetes tēli, meistardarbnīcu vadītāji – operetes solisti Kārlis Rūtentāls (Karlsons), Valērija Koļago (Šmauks), Laura Purena (Pauks), Evija Piļka, Santa Grigorjeva, Operetes teātra sadarbības partneri – grimma meistares no vizāžistu skolas Poetica, Danute Kalašinska,  Rita Bērziņa, dejas mākslas speciālists Mārtiņš Kagainis un citi.

Ikšķiles vidusskolas telpās tiks uzburta īsta un noslēpumaina teātra atmosfēra ar gaismām, dekorācijām, kostīmiem, rekvizītiem un mūzikas instrumentiem, pārvēršot skolas telpas par operetes teātri!

Pēc izrādes, esot vēl nogrimētiem un kostīmā, bērni varēs nofotografēties ar izrāžu varoņiem un jauniegūtajiem draugiem.
Katrs dalībnieks saņems īpašu sertifikātu, kā arī dāvanas no mūsu sadarbības partneriem!

Teatrālajā piedzīvojumā – radošajās meistardarbnīcās – aicinām darboties bērnus no 6 līdz 12 gadu vecumam, bet VECĀKI tajā laikā  varēs atpūsties un baudīt Ģimenes restorāna HERCOGS labumus, un sarīkojuma noslēgumā noskatīties sagatavoto improvizēto izrādi!

Gaidīts ir ikviens interesents! Arī tos, kas jaunāki par 6 vai vecāki par 12 gadiem, mēs prom neraidīsim! Galvenais ir gatavība un vēlme darboties! Lai piedalītos šajās meistardarbnīcās NAV nepieciešamas priekšzināšanas. Pieredzējušie pedagogi – darbnīcu vadītāji – atradīs ikvienam bērnam viņa spējām atbilstošu un interesantu lomu kopējās aktivitātēs un padarīs šo par neaizmirstamāko un radošu vasaras piedzīvojumu operetes pasaulē!

Radošais virsvadītājs un režisors – Karlsons – Kārlis Rūtentāls

VĒL FESTIVĀLĀ:

12.jūlijā
Festivāla atklāšanas koncerts “Es vēlreiz teikšu, priecājieties!”
plkst. 19.00 Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā
Solisti: Raimonds Ozols (vijole), Operetes teātra jaunie solisti – Rūta Martinova (soprāns), Elīna Avotiņa (mecosoprāns), Dainis Kalnačs (tenors), Kristīne Prauliņa (vokāls) un Rīgas Gospeļkoris, Agija Ozoliņa-Kozlovska (klavieres) 

13.jūlijā
Filmu lektorijs “Operetes laiks”

Ikšķiles novada pašvaldības zāle, plkst. 12.00, BEZ MAKSAS
Operešu filmas 

„Sarunas pie kafijas”
Ikšķiles novada pašvaldībā plkst.17.00, BEZ MAKSAS
Veltījums komponista, diriģenta, pedagoga, profesora Mendeļa Baša 100gadei. Piedalās jubilāra dēls Harijs Bašs

Par pirmo 21.gadsimta latviešu oriģināloperetes ieceri “Trīs zvaigznes. Zigfrīds“. Piedalās Ingrīda Meierovica
Sarunas vadīs profesors Jānis Siliņš.

Operetes festivāla GALĀ koncerts, pl.20.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē
Programmā populāra pasaules zelta operešu klasika. Solisti: Elizabete Jārmane (Austrija), Dāvids Hojsaks (Slovēnija), Ingrīda Kažemekaite (Lietuva), Marija Arutionova (Lietuva), Andrius Apsega (Lietuva), Telmans Guževskis (Izraēla), Anta Jankovska (Itālija), Sonora Vaice, Irma Pavāre, Laura Purena, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris, Operetes orķestris un dejotāji, diriģents Atvars Lakstīgala

Valšu vakars, pl.23.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē
Elegantos un jautros J. Štrausa, F.Lehāra un citu austriešu, vācu un ungāru operešu komponistu valšus un polkas jums spēlēs Operetes orķestris, radot pacilātu, īpašu svētku gaisotni Ikšķiles brīvdabas estrādē.
Katrs, ikviens aicināts izbaudīt stundas garu, īstu Vīnes deju tūri uz skatuves, blakus orķestrim, kur nupat uzstājušies mākslinieki!
Skatītājiem, kas iegādājušies biļeti uz Galā koncertu, ieeja Valšu vakara norisēs bez papildus maksas.

14.jūlijā
Operetes festivāla gaisa balons
Pie Ikšķiles estrādes plkst.16.00
Aktīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja baudīt aktivitātes svaigā gaisā ar gaisa balonu

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana, un iegūtie attēli var tikt ievietoti Operetes teātra mājas lapā internetā, sociālajos tīklos Facebook, Instagram, draugiem.lv, kā arī bildes var tikt izmantotas publicēšanai medijos publikācijās par pasākuma norisi.

Apmeklējot pasākumu, Jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• fotogrāfijas ar Jūsu attēlu var tikt ievietotas Operetes teātra mājas lapā internetā, sociālajos tīklos Facebook, Instagram, draugiem.lv, kā arī bildes var tikt izmantotas publicēšanai medijos publikācijās par pasākuma norisi.

 Rudens sezonā

 

 
Nav gaidāmo pasākumu