VEF JAZZ CLUB: A BU / FREEDOMS TRIO

Sadarbībā ar festivālu Rīgas Ritmi VEF JAZZ CLUB viesojas izcili ārvalstu mūziķi, sniedzot krāsām pārbagātu divdaļīgu koncertprogrammu.

Ķīniešu “brīnumbērna” pianista A BU meistarība un muzikālā inteliģence ir pārsteidzoša, ņemot vērā viņa jaunību – mūziķim ir  20 gadi, uz lielās skatuves viņš uzstājas jau kopš 13 gadu vecuma. A BU  šobrīd dzīvo Ņujorkā un studē klasisko klavierspēli prestižajā  Juilliard School Pre-College pie amerikāņu profesora Ernestu Barruju.

A Bu ir izlaidis divus albumus ar nosaukumiem 88 Tones of Black and White un Butterflies Fly in Pairs kā arī uzstājies dažādās pasaulē slavenās koncertu norises vietās, ieskaitot Pekinas Forbidden City koncertzālē, Maskavas P. Čaikovska koncertzālē, un Parīzes Foundation Louis Vuitton and Olympia  un slavenajā klavieru kompānijas Fazioli koncertzālē  Itālijā.

 Prese par jauno pianistu raksta:

A Bu ir ļoti radošs un izglītots džeza pianists, kurš ir arī apdāvināts komponists. Es uzskatu viņu par daudzsološu, pārsteigumu pilnu jaunu džeza lauvu, kam priekšā ir izcila karjera, un par viņu noteikti runās daudzus gadus. " - Michel Camilo

 Freedoms Trio līdera, ģitārista un mūzikas ierakstu producenta Steinara Ādnekvama projekts  

apvieno mūziķus no tālām un eksotiskām valstīm – kopā ar viņu grupā spēlē basists un vokālists Rubems Farjas (Rubem Farias, Brazīlija) un bundzinieks, dziedātājs Deodato Sigvirs (Deodato Siquir, Mozambika), kuru radošā brīvība smeļ iedvesmu savā izcelsmes zemes kultūrā. Džeza mūzikai veltītais portāls Jazztimes grupas sniegumu ietver vienā vārdā - "Pārsteidzošs!"

Freedoms Trio līderis Steinars Ādnekvams, dzimis Bergenā, ir kļuvis par vienu no izcilākajiem ģitāristiem uz Skandināvijas džeza skatuves pēdējās desmitgades laikā. 2009. gadā Upsalas Starptautiskajā ģitārmūzikas festivālā Ādnekvams saņēma nomināciju Young Nordic Guitarist Award, viņš bija finālistu vidū arī   Norsk JazzIntro, Molde Jazz festivālā. Drīz pēc tam Steinars nodibināja savu mūzikas izdevniecību MMYH Records / Music Makes You Happy un 2010. gadā izlaida debijas albumu Simple Things. Albumu atzinīgi uzņēma gan skatītāji, gan kritiķi, un tās izlaišanas dienā zviedru laikraksts Dalademokraten to novērtēja ar vārdiem "Gada džeza albums!" Savukārt galvaspilsētas laikraksts Dagens Nyheter albūma bildi izvietoja uz pirmā  vāka.
2016. gadā sadarbība ar Losen Records turpinājās, izlaižot albumu Freedoms Trio, kurā bija pienojušies izcilie mūziķi - basists un vokālists Rubems Farjas no Brazīlijas, kā arī bundzinieks un dziedātājs Deodato Sigvirs no Mozambikas. Kopš tā laika grupa ir piedalījusies vairāk nekā 100 koncertos Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Vācijā, Beļģijā un Šveicē. 2018. gadā tiek izlaists jauns albums ar nosaukumu Freedoms Trio II.
Mediji grupu un tās mūziķus raksturo ar vārdiem - "Pārsteidzošs!" - Jazztimes
"Viens no aizraujošākajiem ģitāras talantiem pēdējos gados" – Orkesterjournalen

 A Bu /Ķīna/

https://www.youtube.com/watch?v=cEhjVLMSNSE

 Freedoms Trio

https://www.youtube.com/watch?v=2CvYGaterf4

 
Nav gaidāmo pasākumu