Festivāls Kartupeļpalma

Festivāls "Kartupeļpalma" Salaspils Nacionālajā Botāniskajā dārzā notiks arī šogad. Atkal sestdienā pašā vasaras vidū, atkal vietā, kuru gan pagājušā gada dalībnieki, gan apmeklētāji atceras kā skaistu un lieliski piemērotu šāda koncertu maratona norisei.

Uzstāsies Alis P, Voiceks Voiska, Martas Asinis, Fuck Art, Nikto, Evija Vēbere, Zig Zag, Ezeri, Helēna Kozlova, Sigma, Waterflower, Rūsa, Zāle, Simons Krasts (Mazo Smirdīgo Kociņu līdera soloprojekts), Das Sonntags Legion, Pamirt (Eschatos vokālistes Kristiānas Kārkliņas soloprojekts) un Krāsa.

Kartupeļpalma jau pēc tradīcijas notiks uz divām skatuvēm, koncertiem uz tām mijoties un nekam nepārklājoties, jo attālums starp abām skatuvēm veicams piecās minūtēs. Šoreiz festivāls būs garāks, un arī koncertu, kā redzams pēc dalībnieku saraksta, būs pulka vairāk, tomēr pirmo biļešu cena saglabāsies tāda pati kā pagājušogad – 10 eiro.

Pirmie koncerti sāksies plkst. 16.00 un, izskanot pašam pēdējam, visi tie, kuriem nebūs sava transporta, varēs ar pirmajiem autobusiem vai vilcieniem atgriezties mājās, vai kur nu kurš vēlēsies nokļūt. Tāpat kā iepriekšējā gadā, dalībnieku atlasē galvenais nav bijis kritērijs, lai konkrētais mākslinieks patiktu visiem un pūlis izbradātu rožu dobes, bet gan viņa unikalitāte un jaunrade uz Latvijas mūzikas kartes, kam būs vērtība arī pēc daudziem gadiem.

Festivāla programmas veidotājs ir ilggadējais mūzikas žurnālists, melomāns, grāmatas Rokupācija autors, visu laiku labākajiem latviešu mūzikas albumiem veltītā Radio NABA raidījuma Zibens Pa Dibenu veidotājs un dīdžejs Uldis Rudaks.

Atslodzei atkal būs mēmais kino, protams, arī ēšanas un dzeršanas iespējas.

Atgādinām, ka Kartupeļpalma (Amorphophallus titanum) ir augs, kura zieds atveras tieši naktīs, kad visi citi aizveras. Tāda arī devīze.

Tiekamies Kartupeļpalmā 58!

Kāpēc tāds skaitlis?

Lai būtu, kurp tiekties.

Dabiski dilstošā secībā.

 

Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas, maksājot tikai skaidrā naudā.

Biļešu cena uz pasākuma dienā no plkst. 15.00 EUR 15,00

Būs iespēja biļetes uzrādīt elektroniski. 

Iegādājoties ieejas biļeti vai uzrādot to pie ieejas katrs apmeklētājs saņems aproci, kas ļaus festivāla laikā vairākkārt ienākt Botāniskā dārza teritorijā. 

Festivāla laikā, protams, darbosies arī ēdināšanas sektors. 

 

Pasākums nav paredzēts bērnu auditorijai, taču vecāki paši pieņem lēmumu par bērnu klātbūtni tajā. Ieejas maksa līdz 6 gadiem (ieskaitot) netiks iekasēta. Būs nepieciešams uzrādīt vecumu apstiprinošu dokumentu. 

 
Nav gaidāmo pasākumu