Liepājas Mākslas foruma noslēguma koncerts. Veltījums Hardijam Lediņam

2015. gada nogalē ar koncertu „Kuncendorfs un Osendovskis” tika noslēgts Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pasludinātais un organizētais “Hardija Lediņa gads”. 2019. gadā iespaidīgais koncerts atgriežas ar jaunu jaudu, lai koncertzālē “Lielais dzintars” grandiozi noslēgtu Liepājas Mākslas forumu.

Koncertā skanēs komponista Platona Buravicka radītā "NSRD" ("Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca") albuma "Kuncendorfs un Osendovskis" orķestra versija, ko kopā ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga un diriģentu Normundu Šnē atskaņos arī solisti - mūzikas žurnālists Orests Silabriedis un kādreizējā "NSRD" dalībniece Inguna Rubene.

"Kuncendorfs un Osendovskis" ir viens no Latvijas avangarda mūzikas spožākajiem piemēriem, kurā Hardija Lediņa eksperimentālais skaņu rokraksts apvienojas ar domubiedra Jura Boiko tekstu, risinot filosofisko stāstu par Alfrēdu, Jūliju, vīru ar cigareti, mītisko vietu Ķīnu un citiem pa dzīvi klīstošiem personāžiem. Albums tika ierakstīts 1984. gadā mājas ierakstu studijās Bānūžos un Pārdaugavā, to producēja Ingus Baušķenieks 1985. gadā. “NSRD” albuma "Kuncendorfs un Osendovskis" aranžija stīgu orķestrim un pirmatskaņojums īstenots Latvijas Laikmetīgās mākslas centra projekta "Hardija Lediņa gads" (2015) ietvaros.

„Kuncendorfs un Osendovskis” nodošana „akadēmiķu rokās” savā ziņā tupina Latvijas Laikmetīgās mākslas centra no vienas puses ironisko, no otras puses drosmīgo pieteikumu - kanonizēt Hardiju Lediņu, izgaismojot viņa personības un daiļrades pārlaicīgo dabu, kas spēj transformēties un būt aktuāla arī šodien.

"NSRD" albumu "Kuncendorfs un Osendovskis" klausies šeit: http://pietura.lv/nsrd/?grupa=nsrd&disk=kuncendorfs_un_osendovskis

Norises ilgums: ~ 60 min

Biļetes: sākot no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Ja vēlies iegādāties nenumurētu sēdvietu  (partera vidus daļā ) ,  spied "Pirkt ieejas biļeti".  

Ja vēlies iegādāties konkrētu sēdvietu (parterā, no 13.-17. rindai),  spied "Pirkt sēdvietu".

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru

Atbalsta: Liepājas pašvaldība , Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts kultūrkapitāla fonds

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

        Grupu biļetes:

  • 30 un vairāk personas -25%
  • 10-30 personas – 20%

Festivāla kopbiļete sniedz iespēju apmeklēt foruma pasākumus izdevīgāk. Astoņi LMF 2019 pasākumi par  60 eiro!   Kopbiļetē neietilpst ģimenes kino apmeklējums. Jura Bartkeviča izrādi “Zibeņu domas. Irbīte” ar kopbiļeti iespējams apmeklēt 28. septembrī plkst. 12.00. Pasākumam tuvojoties, kopbiļetes cena var tikt mainīta. Kopbiļetēm atlaides netiek piemērotas. Pērkot kopbiļeti, vietas nav numurētas.

 
Nav gaidāmo pasākumu