Liepājas Mākslas forums. Virpi Pahkinena. Dejas izrāde Deep Time

Virpi Pahkinena (Virpi Pahkinen) ir viena no skandināvu visveiksmīgākajām solo dejotājām. Ar savām deju izrādēm - gan kā talantīga dejotāja, gan arī horeogrāfe - viņa pārsteigusi visu pasauli. Augstu kritiķu atzinību Virpi Pahkinena saņēmusi no vairāk nekā 45 pasaules valstīm, kurās uzstājusies - ASV, Austrālija, Meksika, Dienvidāfrika u.c. Pirms kļuvusi par profesionālu dejotāju, viņa studēja klasisko mūziku un daiļslidošanu, kas arī šobrīd atspoguļojas viņas dejas mākslā un horeogrāfijā.

Starptautiskā teātra kritiķu asociācija Zviedrijā, apbalvojot Virpi, norādīja: "Virpi Pahkinena ir viena no unikālākajām dejas māksliniecēm Zviedrijā. Ar dinamisko muzikalitāti un formas izjūtu viņa savā solo darbībā rada pati savu visumu. Viņas izteiksmīgais un neticami elastīgais stāvs vienā reizē spēj izskatīties kā tikko izniris no plašā tuksneša sausajiem viļņiem, savukārt citā - jau kā caurspīdīga kosmiskā spēka membrāna.”

Virpi veidojusi dejas izrādes gan slavenām opernamu un koncertzāļu skatuvēm -  Ballet Poznanski, Vietnamese National Opera Ballet, North 59° u.c., gan arī iestudējusi un pati uzstājusies vairākās filmās - trillerī Atom by Atom, filmās Bardo un Arbor and Sahara. Kā dejotāja viņa piedalījusies arī dažādos slavenā režisora Ingmāra Bergmana (Ingmar Bergman) iestudējumos Zviedrijas Karaliskajā drāmas teātrī Stokholmā. Par savu sniegumu Virpi Pahkinena novērtēta ar vairākām starptautiskām dejotāju un horeogrāfu konkursu balvām.

Liepājas Mākslas forumā Virpi kopā ar pieciem kolēģiem piedāvās pašas iestudēto dejas izrādi “Deep Time”. Jau no pirmajām melanholiskajām skaņām un svētajām dziesmām līdz pat vibrējošam marimbas tehno, izrāde sola aizkustināt gan ar savu muzikalitāti, gan laikmetīgumu. Komponists Jūnass Šēbloms (Jonas Sjöbloms) mūzikā apspēlē sikspārņu savstarpējās saziņas skaņas. Dejotāji parādās kā zoomorfiski tēli - nāriņas pārvēršas lēkšojošās ķirzakās, bet papīra eņģeļi - bioniskos putnos. Virpi Pahkinenas horeogrāfija piedāvā smalku humoru un satraucošu mieru.

Pasaules pirmizrāde notika 2017. gada 24. novembrī Stokholmā.

Mākslinieki:

Horeogrāfe: Virpi Pahkinena

Dejotāji: Pontuss Sundsets Granats (Pontus Sundset Granat), Sakari Romero Tūrala (Sakari Romero Tuurala), Filips Sundsets Granats (Philip Sundset Granat), Korrado Di Lorenco (Corrado Di Lorenzo), Huihaņa Hu-Gustavssone (Hui-Han Hu Gustavsson), Virpi Pahkinena

Komponists: Jūnass Šēbloms

Soprāns: Tia Dominika (Tua Dominique)

Papildu mūzika: Hildegarde no Bingenas/ Hildegard Von Bingen (Ave Maria); Rogers Ludvigsens/ Roger Ludvigsen (Meretseger)

Kostīmu māksliniece: Zita Merēņi (Zita Merényi, Provo-CUT ™)

Gaismu mākslinieks: Tobiass Helgrēns (Tobias Hallgren, Lumination of Sweden)

Fotogrāfijas un video: Hosē Figeroa (José Figueroa)

Video: https://youtu.be/At9GueIbSSw

Norises ilgums: 58 min

Biļetes: sākot no 10,00 eiro.  Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Ja vēlies iegādāties nenumurētu sēdvietu  (partera vidus daļā) ,  spied "Pirkt ieejas biļeti".  

Ja vēlies iegādāties konkrētu sēdvietu (parterā, no 13.-17. rindai), spied "Pirkt sēdvietu".

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

     Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Festivāla kopbiļete sniedz iespēju apmeklēt foruma pasākumus izdevīgāk.   Astoņi LMF 2019 pasākumi par 60 eiro!   Kopbiļetē neietilpst ģimenes kino apmeklējums. Jura Bartkeviča izrādi “Zibeņu domas. Irbīte” ar kopbiļeti iespējams apmeklēt 28. septembrī plkst. 12.00. Pasākumam tuvojoties, kopbiļetes cena var tikt mainīta. Kopbiļetēm atlaides netiek piemērotas. Pērkot kopbiļeti, vietas nav numurētas.

 
Nav gaidāmo pasākumu