Šeina Stīla un Latvijas Radio bigbends

Šeinas Stīlas talantu uzskata par vienu no sensācijām mūzikas pasaulē.
Viņa sevi ir pieteikusi uzstājoties kopā ar tādām mega zvaigznēm kā Rihanna, John Legend, Moby, Dolly Parton, Kelly Clarkson. Savukārt DVD ieraksts no uzstāšanās kopā ar godalgoto džezroka grupu Snarky Puppy, 2014.gadā nodrošināja grupai augstāko mūzikas nozares novērtējumu – Grammy balvu.
Dziedātājas vokāls izskanējis populārākajos ASV TV šovos, tādās filmās kā “Sekss un Lielpilsēta 2”, kanāla HBO seriālā “Soprano ģimene” (The Sopranos).

Jau līdz ar sava pirmā soloalbuma I’ll be Anything iznākšanu Šeina Stīla kļuva par atzītu solomākslinieci. Klubi Losandželosā cīnījās par viņas priekšnesumiem, un Sanfrancisko, Ņujorkā, Milānā, Romā un Cīrihē Stīlu sagaidīja pārpildītas zāles un uzticīgs fanu loks.
Pasaulē atzītā Šeina Stīla (Shayna Steele) tikai ar dažiem koncertiem uzstāsies Latvijā. Šī ir viena no retajām iespējām piedzīvot šāda mēroga izpildītājas uzstāšanos klātienē. Uzlecošā Ņujorkas zvaigzne ar izcilo balsi un neizsīkstošo skatuves enerģiju Latvijā atgriežas ar pavisam jaunu koncertprogrammu, lai uz skatuves satiktos ar Latvijas Radio bigbendu un īpašos aranžējumos atskaņotu oriģinālskaņdarbus no viņas jaunākā albuma.
Latvijas Radio bigbends dibināts 1966. gadā kā Latvijas PSR televīzijas un radio estrādes orķestris. Pēc neatkarības atgūšanas, 1996. gadā vienīgais profesionālais džeza orķestris Latvijā tika likvidēts. Pēc 16 gadu ilga pārtraukuma, 2012. gada nogalē, svaigu ideju un spēku pārņemts, Latvijas Radio bigbends atdzima. Latvijas džeza orķestra pārdzimšanu jaunā kvalitātē uzņēmās tādi latviešu džezmeņi kā Māris Briežkalns, Kārlis Vanags un Maestro Raimonds Pauls. Atjaunotā Latvijas Radio bigbenda pirmā uzstāšanās bija kopā ar vienu no pasaules vadošākajiem džeza vokālistiem Kurtu Elingu un itāļu džeza dīvu – Robertu Gambarini. Kopš tā brīža bigbends ir spēlējis kopā ar tādiem spožiem mūziķiem kā Džeimsu Morisonu, Šīmus Bleiku, Rendiju Brekeru, Kurtu Rozenvinkelu, Mariusu Nesetu, Džodžo Maijeru, Ričardu Bonu, Maiklu Pipokinju, Rūtiju Fosteri, Diānu Šhūru un daudziem citiem. Latvijas valsts simtgadē ar izpārdotiem koncertiem un stāvovācijām, Latvijas Radio bigbends tika uzņemts prestižajās ASV koncertzālēs: Džona F. Kenedija skatuves mākslas centrā Vašingtonā un Linkolna centrā Ņujorkā, kā arī kopā ar Rendiju Brekeru festivālā Jazz Baltica, Vācijā. Katra bigbenda uzstāšanās ir kā īpaša enerģijas apmaiņa starp mūziķiem un klausītāju. Šobrīd kolektīvs ir neatņemama Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļa, un Kārļa Vanaga vadībā gatavo jaunus un interesantus projektus.

Koncerta norisi atbalsta Ikšķiles novada pašvaldība sadarbībā ar VSIA “Latvijas koncerti”.

Biļetes: 10.00,15.00EUR, bērniem līdz 5 gadu vecumam ieeja bez maksas

Pēc koncerta, plkst. 22:00 zaļumballe ar grupu "Zelta Kniede"!

Ieejas maksa 5 EUR, koncerta apmeklētājiem bez maksas.

 
Nav gaidāmo pasākumu