Senās mūzikas festivāls Vivat Curlandia! | Viduslaiku mūzikas grupa ELOQVENTIA (Spānija)

“DIALOGOS"
Viduslaiku mūzika Vidusjūras reģionā

Viduslaiku mūzikas ansamblis ELOQVENTIA (Spānija):
Alejandro Villar / blokflautas (soprāna, alta un tenora blokflautas, dubultā flauta, viduslaiku bambusa flauta, gemshorn)
David Mayoral / perkusijas (tamburīns, darbucas, doira, pandero, tamburellos, zvaniņi, dulčimers, zvani)

Viduslaiku mūzikas ansamblis ELOQVENTIA (Spānija) savu nosaukumu aizguvis no 14. gs. sākumā Dantes sarakstītā darba "De vulgari eloqventia", kas cieši saistīts ar viduslaiku mūziku un trubadūru dzeju. Ansambļa dibinātājs Alejandro Villar grupu radījis ar domu veidot apvienību ar plašu senās mūzikas pētniecību. Līdz ar piedalīšanos Hihonas senās mūzikas festivālā "Festival de Música Antigua de Gijón" ansamblim bijuši neskaitāmi koncerti Spānijā un citviet Eiropā, vairākkārt gūstot atzinību kā labākais viduslaiku mūzikas ansamblis.

Dialogam ir divas nozīmes; pirmā attiecas uz starpkultūru attiecībām starp dažādām civilizācijām, kas dzīvoja ap Vidusjūru. No otras puses, dialogs ir kā saruna starp abiem ELOQVENTIA mūziķiem un viņu instrumentiem - dažādām viduslaiku periodam raksturīgām blokflautām un perkusijām.
Grupas vadītājs Alejandro Villar saka: “Programma “DIALOGOS” piedāvās klausītājiem izbaudīt mūziku, kas viduslaikos skanēja ap Vidusjūru - sākot no Spānijas, Francijas un Itālijas, turpinot ar Ziemeļāfriku, un visbeidzot sasniedzot Osmaņu impērijas tālākās zemes. Mēs spēlēsim franču estampijas, itāļu istampites (viduslaiku dejas), kā arī Andalusas un tradicionālo Sefardu mūziku.”


Koncerts notiek IV Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāla “Vivat Curlandia!” ietvaros

 

 
Nav gaidāmo pasākumu