Koncertizrāde GADALAIKI. PĒTERIS VASKS. REINIS ZARIŅŠ. KIRILS BURLOVS.

Komponista Pētera Vaska,  pasaulē visvairāk atskaņotā latviešu komponista dzimšanas dienas mēnesī VEF Kultūras pils saviem klausītājiem vēlas piedāvāt vienu no pēdējā laika skaistākajiem iestudējumiem ar viņa mūziku – laikmetīgās dejas koncertizrādi “Gadalaiki. Pēteris Vasks. Reinis Zariņš. Kirils Burlovs.”

Cikla četras izteikti atšķirīgās daļas atspoguļo dažādos posmus dejotāja karjerā. Mēs viņu satiekam viņa Ziemā - atmestu kā vairs nederīgu. Nejauša asociācija uzvedina uz atmiņām par aizgājušo karjeru, un pārējie gadalaiki ir ceļojums no pirmajām deju stundām, zvērīgās disciplīnas, pieaugošās pašizpratnes un skatuves pieredzes (Pavasaris) līdz karjeras virsotnei ar šķietami nebeidzamu izrāžu maratonu (Vasara), kam strauji pienāk gals. Rudenī prāts grib turpināt, bet miesa dumpojas, un pamazām iestājas tukšuma sajūta pēc tik īsās karjeras.

Koncertizrādes pamatā ir Pētera Vaska klavierdarbu cikls “Gadalaiki”. Vaska skaņās ietērptā, katram latvietim tik dziļi pazīstamā četru gadalaiku uzticamā nomaiņa gluži dabiski sasaucas ar cilvēka kopējā dzīves gājuma redzējumu — tas arī ir kā četri gadalaiki.

Šajā izrādē Vaska mūzikas universālais vēstījums tiek izdzīvots no viena cilvēka — dejotāja redzespunkta, pieredzot vienas dzīves loku četru gadalaiku formā. Un kādēļ tieši dejotājs? Savā ziņā dejotājs personificē visu cilvēku pieredzi, bet ar izteikti intensīvu laika izjūtu, jo viņa karjeras “derīguma termiņš” ir viens no visīsākajiem.

Piedalās:
Reinis Zariņš (klavieres)
Kirils Burlovs (laikmetīgā deja, horeogrāfija)

 

 
Nav gaidāmo pasākumu