Inese Galante SUMMERTIME jubilejas festivāls / Noslēguma koncerts / GALA GALANTE

Jubilejas festivāla noslēguma koncerts "GALA GALANTE"

Inese Galante (soprāns), LV

Martins Ahrainers (baritons), AT

Bruut! (kvartets), NL

Sergejs Jēgers (kontrtenors), LV

Andrejs Osokins (klavieres), LV

Intars Busulis (vokāls), LV

Daniils Krāmers (klavieres), RU

Deniss Mažukovs (vokāls, klavieres), RU

Greta Erhartere-Sargsjana (klavieres), AT

Ekharts Vičiks (diriģents), DE

Festivāla orķestris, LV

"Ineses Galantes talanti" - konkursu laureāti

Starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" galā koncerts – tā ir gaiša tradīcija un spilgti svētki, kurus katru gadu ar nepacietību gaida visi festivāla pielūdzēji un dalībnieki. "Gala Galante" ir ne tikai paša festivāla kulminācija, bet arī kopsavilkums visai mūzikas sezonai, kas viesu atmiņās atstāj patīkamu pēcgaršu par vasaru Jūrmalā. Šogad galā koncerts būs vēl īpašāks – par godu festivāla jubilejai organizatori ir sagatavojuši īpašu programmu un virkni pārsteigumu. Skatītājus gaida pozitīvu emociju gūzma un īsteni muzikāls un estētisks baudījums: galā koncerta programma paredz žanru dažādību – no iemīļotās klasikas līdz apbrīnojamām mūzikas simbiozēm, un, kā vienmēr - krāšņa un nevienu vienaldzīgu neatstājoša, jaunu un varenu muzikālu izpildījumu uguņošana.

11.augustā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" galā koncertā uzstāsies spilgtākās Latvijas un ārzemju zvaigznes reizē ar jaunajiem talantiem – konkursa “Ineses Galantes Talanti” laureātiem. Koncertā “Gala Galante” skatītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt izpildītāju un mūziķu zvaigžņu sastāvu: baritonu no Vīnes operas Martinu Ahraineru un pianisti Grētu Erharteri-Sargsjanu no Austrijas, slaveno Latvijas pianistu Andreju Osokinu, dziedātāju Intaru Busuli un, protams, pašu festivāla mūzu, visā pasaulē pazīstamo operas dīvu Inesi Galanti (soprāns). Šajā vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps divi Krievijas šovmeni un klavierspēles ģēniji – Daniils Krāmers un Deniss Mažukovs, kā arī uzstāsies kvartets no Amsterdamas Bruut! (Groove, Funk, Smooth Jazz), kuru uzstāšanās Latvijas publikai kļūs par atmiņā paliekošu un spilgtu atklājumu.

Visu galā koncerta uzstāšanos pavadītāji būs nu jau 15 gadus par neatņemamu Ineses Galantes mūzikas svētku sastāvdaļu esošais Festivāla orķestris, kurā īpaši festivālam ir apvienojušies labākie Latvijas mūziķi tā pastāvīgā diriģenta Ekharta Vičika (Ekhart Wycik, Vācija) vadībā. Tāpat "Gala Galante" koncerta klausītājus tradicionāli priecēs konkursa “Ineses Galantes Talanti” laureāti – jaunie mākslinieki kārtējo reizi patīkami pārsteigs klausītājus ar savu augošo meistarību, liks smaidīt un izjust lepnumu par tik talantīgu mūsu valsts jauno paaudzi.

 
Nav gaidāmo pasākumu