Inese Galante SUMMERTIME jubilejas festivāls / Atklāšanas koncerts / HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE (ASV) / fankmūzika, hip-hops, džezs, gipsy

Jubilejas festivāla atklāšanas koncerts "SUMMERTIME 15" / HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE (ASV)

fankmūzika /hip-hops/ džezs /gipsy

Īpaša dāvana 15. jubilejas festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncerta viesiem būs franču džeza karalienes Mina Agossi uzstāšanās. Viņas repertuārā ir gan pasaules mūzika, gan blūzs, gan džezs un pat roks – šāds jaudīgs mūzikas apvienojums pozicionē dziedātāju ārpus jebkādiem mūzikas rāmjiem un modeļiem. Dziedātāja ir pazīstama ar savām pasaules slaveno hitu aranžijām, piemēram, Telēniusa Monka (Thelonius Monnk) dziesma “Well You Needn’t”, Džimija Hendriksa “Voodoo Chile”, britu rok-grupas Pink Floyd dziesma “Money”, The Beatles dziesmas, u.c.! Pēc ilgstošas dzīvošanas Spānijā, Mina Agossi ir atgriezuzies Francijā, Parīzē, turpinot nepārtraukti koncertēt gan Eiropā, gan Amerikā. Viņa ir nominēta prestižajai franču Victoires du Jazz balvai, sadarbojusies ar pasaules džeza leģendu, saksofonistu Ārčiju Šepu (Archie Schepp), ar kuru kopā pastāvīgi pulcē pilnas koncertzāles visā pasaulē. 5. augustā, Dzintaru koncertzālē, festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncerta ievaros Mina Agossi pirmo reizi uzstāsies arī Latvijas klausītājiem.

Vēl viens spilgts pārsteigums festivāla uzticamajiem draugiem un viesiem šajā dienā būs kulta filmas “Bada Spēles” skaņu ieraksta autori, pasaulslavenā grupa no ASV – Hypnotic Brass Ensemble. Papildus solo gabaliem, kurus mūziķi izpildīs koncertā Jūrmalā, grupas Hypnotic Brass Ensemble panākumu sarakstā ir arī sadarbība ar tādiem slaveniem izpildītājiem kā Prince, Snoop Dogg, Blur, Gorillaz un citiem.

Hypnotic Brass Ensemble – tie ir astoņi slavenā afroamerikāņu trompetista Fila Kohrana no Čikāgas dēli, kuri ieguvuši popularitāti visā pasaulē, pateicoties neticamai viņu uzstāšanās enerģijai, katra grupas dalībnieka šarma un neierobežota talanta sinerģijai. Grupas mūzikas daudzveidība izpaužas muzikālo žanru kombinācijā no funk-rock līdz džezam un hip-hopam.

“Bērnībā mēs teicām, ka mūzika – tā ir mūsu reliģija, jo tā mums vienmēr bija līdzās, lai ko arī mēs nedarītu. Brīdī, kad sasniedzām pietiekami apzinīgu vecumu, tēvs mums iedeva rokās mūzikas instrumentus. Pirmais, ko viņš mums iemācīja – disciplīnu. Jau no agrīna vecuma līdz pat šodienai mūsu karjera mūzikā balstās tieši uz to,” stāsta Sids, viens no grupas Hypnotic Brass Ensemble solistiem.

Mūzikas kritiķi atzīmē, ka grupas radītie skaņdarbi ir „šī brīža mūzika”, kas zemapziņas līmenī klausītājiem nodrošina jaunu uztveres līmeni, ļaujot atbrīvoties no visām raizēm un baudīt “šo brīdi”.  Klausītāji visos kontinentos no Ņujorkas Carnegie Hall līdz leģendārajam džeza klubam Ronnie Scott’s Londonā, nemainīgi pavada grupas koncertus ar vētrainām ovācijām.

Svētku koncertā, kas veltīts festivāla jubilejai, tradicionāli uzstāsies arī festivāla saimniece, operas dīva Inese Galante, un konkursa “Inseses Galantes talanti” laureāti, bet šī vakara vadītājs būs Valters Krauze.

Sīkāk par mūziķiem: https://www.hypnoticbrassensemble.com/

 

 
Nav gaidāmo pasākumu