LNSO VASARNĪCA 2019. Bernsteins, Gēršvins, Elingtons, Bjorka un Linda Leen

Plkst. 17.00 Lielajā zālē

Bernsteins, Gēršvins, Elingtons, Bjorka un Linda Leen

 

Linda LEEN – balss

Gints PABĒRZS – saksofons

LNSO un LATVIJAS RADIO BIGBENDS

Diriģents un koncerta mākslinieciskais vadītājs, arī solists – Guntis Kuzma

Programmā: Leonards BERNSTEINS, BJORKA, Djūks ELINGTONS, Dons ELISS, Džordžs GĒRŠVINS, Linda LEEN, Kārlis VANAGS, Kurts VEILS

Festivāla noslēgumā – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Latvijas Radio Bigbenda saspēle krāsainā un intensīvā simfodžeza repertuārā. Abu orķestru satikšanās – tas ir divkāršs radošs spēks, ko vadīs un valdīs LNSO diriģents Guntis Kuzma ciešā sadarbībā ar bigbenda māksliniecisko vadītāju Kārli Vanagu.
Koncertā būs divi īpaši viesi. Spožā dziedātāja un dziesmu autore Linda Leen ir košas balss un spēcīgas personības īpašniece. Ikkatrs viņas skatuviskais solis un ikkatra dziedātā melodija ir mērķtiecīga, rūpīga darba auglis – harismātiskā Linda plaiksnī tumsnēji, valdzinoši un jaudīgi. Otrs viesis būs izcilais Gints Pabērzs, kura saksofonspēli var nekļūdīgi pazīt jau no pirmās skaņas un kura lokanā virtuozitāte fascinē un sajūsmina.
Simfodžezs radās 20. gadsimta sākumā, kad dabasbērnu Ņūorleānas džezu ietērpa simfoniskā orķestra drānās un uzlika uz filharmoniskās skatuves. Raupjais tīrradnis uzsēja tauriņsaiti un sāka triumfa gājienu simfoniskās mūzikas cienītāju plašajā vidē. Pasaules slavu šajā jomā ieguva Gēršvins, Elingtons, Porters un citi plaši iemīļoti komponisti.

Festivālā "LNSO vasarnīca" no simfodžeza klasikas būs Bernsteina, Gēršvina, Elingtona un Dona Elisa kompozīcijas. Savukārt mūslaikus pārstāvēs Bjorkas kompozīcija It’s all so quiet, Lindas Leen hits “Uzar mani kā zemi” un jaundarbs, ko speciāli šim koncertam raksta Kārlis Vanags.

KONCERTA LAIKĀ Latgales vēstniecībā GORS DARBOSIES BĒRNISTABA!

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu