Nedēļas nogales abonements: Londonas simfoniskais orķestris & Džanandrea Nozeda (30.08.-01.09.). Rīga Jūrmala mūzikas festivāls.

Nedēļas nogales abonements : Londonas simfoniskais orķestris & Džanandrea Nozeda (30.08.-01.09.)

Mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA ietvaros festivāla apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties nedēļas nogales abonementus. Katrā abonementā ietilpst festivāla piedāvāto koncertu ieejas biļete visiem konkrētās nedēļas koncertiem fiksētās sēdvietās. Tāpat arī viesi koncertu starpbrīžos tiks aicināti uz šampanieša glāzi īpašajā viesu zonā, kā arī tiem būs iespēja tikties sarunās ar festivāla māksliniekiem. Cenas:  150 EUR (pamata cenu kategorija) un  350 EUR (premium cenu kategorija). 

Piektdien, 30. augustā, plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē (Lielā zāle)
Londonas simfoniskais orķestris un diriģents Džanandrea NozedaNoseda
Sondžins Čo, klavieres
 
Mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA noslēdzošās nedēļas nogales centrā – orķestris, kuru var dēvēt par drosmīgāko un asprātīgāko starp pasaules orķestriem. Šķiet, jēdziens “robežas” uz Londonas simfonisko orķestri nav attiecināms – kopš tā dibināšanas 1904. gadā mūziķu kolektīvs vienmēr ir bijis avangardā, ieviešot vai aprobējot laikmeta vēsmas. Orķestris pirmais ieskaņo skaņuplates, mūziku filmām, dibina pats savu ierakstu zīmolu, spēlē olimpisko spēļu atklāšanā un jaunās virsotnēs uzved tieši laikmetīgo mūziku. 
 
Londonas simfoniskā orķestra galvenā viesdiriģenta Džanandrea Nozedas Nosedas un korejiešu pianista Sondžina Čo pirmā sadarbība bija Friderika Šopēna mūzikas ieraksts, bet mūzikas festivālā RĪGA JŪRMALA abi mūziķi interpretēs Sergeja Prokofjeva Otro koncertu klavierēm un orķestrim.
 
Koncerta programmā:
Nikolajs RIMSKIS-KORSAKOVS. Svīta no operas “Teiksma par neredzamo pilsētu Kitežu”
Sergejs PROKOFJEVS. Otrais koncerts klavierēm un orķestrim solminorā, op. 16
Dmitrijs ŠOSTAKOVIČS. Sestā simfonija siminorā, op. 54
 
 
Sestdien, 31. augustā, plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē (Mazā zāle)
Dzjina Fana /Soprāns/ un Kens Noda /Klavieres/
 
Viena no daudzsološākajiem jaunajiem soprāniem pasaulē – Dzjina Fana tiek uzskatīta par pašu apdāvinātāko savas paaudzes ķīniešu operdziedātāju. Prese cildina ķīniešu soprāna Dzjinas Fanas balss svaigumu, pievilcīgumu, kā arī spēju iejusties visdažādākajos emocionālajos stāvokļos, liekot lietā arī šarmanti koķetu aktrises talantu. Dzjina Fana dzied ar izsmalcinātu vieglumu un tiešumu, cieņpilni un pārliecinoši. Nebūtu precīzi saukt viņu par „daudzsološu” – viņa jau ir pilnībā nobriedusi māksliniece, norāda kritiķi.
 
Dzjina Fana vienlīdz brīvi jūtas dažādu laikmetu repertuārā, īpašu uzmanību pievēršot baroka laikmetam un romatnisma dižgaru mūzikai. Jūrmalā D. Fanas skatuves partneris būs prominentais pianists un vokālais pedagogs Kens Noda, kura ikdiena aizrit Metropolitēna operā, bet sniegto koncertu sarakstā sastopamas programmas teju ar viesiem vadošajiem pasaules operdziedātājiem.
 
Koncerta programmā:
Georgs Frīdrihs HENDELIS, Francis ŠŪBERTS, Volfgangs Amadejs MOCARTS, Žoržs BIZĒ, Sergejs RAHMAŅINOVS
Sestdien, 31. augustā, plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē (Lielā zāle)
 
 
Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Nozeda Noseda
Vadims Repins, vijole
 
Mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA noslēdzošās nedēļas nogales centrā – orķestris, kuru var dēvēt par drosmīgāko un asprātīgāko starp pasaules orķestriem. Šķiet, jēdziens “robežas” uz Londonas simfonisko orķestri nav attiecināms – kopš tā dibināšanas 1904. gadā mūziķu kolektīvs vienmēr ir bijis avangardā, ieviešot vai aprobējot laikmeta vēsmas. Orķestris pirmais ieskaņo skaņuplates, mūziku filmām, dibina pats savu ierakstu zīmolu, spēlē olimpisko spēļu atklāšanā un jaunās virsotnēs uzved tieši laikmetīgo mūziku. 
 
Kopā ar Londonas simfonisko orķestri tā galvenā viesdiriģenta Džanandrea Nozedas Nosedas vadībā muzicēs krievu vijolnieks Vadims Repins. Viņa spēli raksturo ugunīga kaisme, nevainojama tehnika, dzejiskums un jūtīgums. Pasaules mūzikas arēnā savulaik ienācis teju kā brīnumbērns un 11 gadu vecumā uzvarējis Ļubļinas Veņjavska konkursā, V. Repins kopš tā laika muzicējis Eiropas, Amerikas un Āzijas slavenākajās koncertzālēs. Septiņpadsmit gadu vecumā viņš kļuva par jaunāko prestižā Karalienes Elizabetes konkursa uzvarētāju.
 
Koncerta programmā:
Bendžamins BRITENS “Četras jūras interlūdijas” no operas "Pīters Graimss"
Makss BRUHS Pirmais koncerts vijolei un orķestrim solminorā, op. 26
Pēteris ČAIKOVSKIS. Piektā simfonija miminorā, op. 64
 
 
Svētdien, 1. septembrī, plkst. 14.00 Lielajā ģildē
Čellista Edgara Moro solokoncerts
 
Viedums, ar kādu tiek apgūts aizvien jauns repertuārs, un kaisme, ar kādu tiek muzicēts ik koncerts, meistarība, kas iegūstama vien ilggadējā pieredzē, un spontanitāte, kas piešķir musdienīgu draivu. Tas viss raksturo franču čellistu Edgaru Moro, kura zvaigzne spilgti iemirdzējās jau 17 gadu vecumā, kad P. Čaikovska starptautiskajā konkursā tika iegūta sudraba medaļa. Dzimtajā Francijā medaļa, kaut arī sudraba, tika sveikta ar ovācijām, bet pats mūziķis teicis, ka tieši otrā vieta, nevis uzvarētāja lauri, ir atvēruši durvis uz daudzajām koncertskatuvēm.
 
Koncerta programmā:
Johans Sebastians BAHS. Pirmā svīta čellam Solmažorā, BWV 1007, Trešā svīta čellam Domažorā, BWV 1009 un Sestā svīta čellam Remažorā, BWV 1012
 
 
Svētdien, 1. septembrī, plkst. 17.00 Dzintaru koncertzālē (Mazā zāle)
Pianista Likā Debarga solokoncerts
 
Mūzikas pasaule pianistu Likā Debargu atklāja pēc uzstāšanās 15. starptautiskajā Pētera Čaikovska konkursā Maskavā 2015. gadā. „Debargs ir prātus mulsinošs muzikālā potenciāla gadījums. Viņa talants ir īsts; viņa mācības – noslēpumainas. Viņa māksla – nereti pārsteidzoši skaista. Kopš Ivo Pogoreliča 1980. gadā nav bijis pianista, kurš izpelnītos vairāk uzmanības tādēļ, ka neuzvarēja konkursā,” rezumēja kritiķi (KQED). Un piebilda: „Spēks, trauslums, kontrole, iztēle, gaume – viņam piemīt tas viss.”(„Le Point”). Latvijā L. Debargs muzicējis vairākkārt un ir mūsu publikas iemīļots solists.

Koncerta programmā:
Domeniko SKARLATI. Sonātes
Johans Sebastians BAHS. Tokāta dominorā, BWV 911
Ludvigs van BĒTHOVENS. 32. sonāte klavierēm dominorā, op. 111

Papildus informācijai aicinām apmeklēt RJMF2019 oficiālo mājas lapu www.riga-jurmala.com, sadaļu ‘Biļetes’ (Biežāk uzdotie jautājumi).

Vairāk par mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA programmu www.riga-jurmala.com 

 
Nav gaidāmo pasākumu