DENISS PASHKEVICH JUBILEJAS KONCERTS

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Deniss Pashkevich jubilejas koncerts

28. aprīlī plkst. 17.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē Starptautiskās džeza dienas ieskaņas un džeza mūziķa Denisa Pashkevicha jubilejas koncerts.

Deniss Pashkevich (Deniss Paškevičs) jau vairāk nekā 25 gadus ir ne tikai uz Latvijas džeza skatuves, bet arī piepildījis to ar pasaulē zināmiem, iziliem mūziķiem un iedvesmojošām personībām.Deniss ir viens no tiem mūzikas pārstāvjiem, kurš lielu daļu savas karjeras veltījis tieši džeza mūzikas popularizēšanai Latvijā un arī jauno mūziķu pieredzes veicināšanai.

 

Deniss Paškevičs par gaidāmo koncertu saka: “Koncerts būs īpašs, jo tajā būs iespēja uzstāties kopā ar kolēģiem un draugiem - amerikāņu džeza mūziķiem Nefu Irizari (Neff Irizarry) un Braienu Melvinu (Brian Melvin) ar kuriem kopā muzicēts jau vairāk kā 10 gadus, gan arī trompetistu Andersu Bergkrancu (Anders Bercgrantz) no zviedrijas ar kuru kopā iecerēti vairāki nākotnes projekti. Īpašs prieks būs skatuvi dalīt ar Jolantu Gulbi Paškeviču. Koncerta programma būs kā tilts starp dažādām kultūrām un džeza tradīcijām - amerikāņu, skandināvu un Baltijas. Koncertā atskaņosim gan manu oriģinālmūziku, gan koncerta īpašo viesu komponētus skaņdarbus."

Viens no vadošajiem Baltijas džeza mūziķiem Deniss Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists, producents, mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikas skolotājs, kā arī džeza mūzikas attīstībai Latvijā dibinātās aģentūras “Riga Room” un starptautiskā džeza festivāla “Jazz Room” mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir arī oficiālais mākslinieks franču saksofonzīmolam “Marca Reeds”, kā arī mākslinieciskais vadītājs strauji augošajam britu un latviešu kopzīmolam “Riga Winds”, kura paspārnē radīts speciāli Denisam veidots "Pashkevich signature" saksofona modelis. Deniss Paškevičs piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos, uzstājies kopā ar pasaules vaodšajiem džeza mūziķiem, koncertējot gan Eiropā, gan visā pasaulē.

Biļetes Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centrā un “Biļešu paradīze” kasēs. Biļešu cena 7,00- 20,00 EUR

 
Nav gaidāmo pasākumu