DEJAS BALVAS pasniegšanas ceremonija

Dejas balva ir Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā – baletā, laikmetīgajā dejā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā. Ceremonijā 2019. gada 29. aprīlī tiks piešķirtas 13 balvas par izciliem sasniegumiem 2017. un 2018. gadā, kā arī balva par mūža ieguldījumu.

Dejas balvas pasniegšanas ceremonija šogad notiks pirmo reizi Latvijas kultūras vēsturē. Tāpēc vakara gaitā skatītāji tiks aicināti domāt par to, cik gan daudzas pirmās reizes savā dzīvē ir jāpiedzīvo dejas māksliniekam, lai radītu darbus, kurus pamana un novērtē skatītāji, kolēģi un kritiķi. Ceremonijas pamatā būs horeogrāfu Aleksandras Astreinas, Gunas Trukšānes, Anetes Vancevičas un Agneses Bordjukovas veidotās kompozīcijas par dejas mākslinieku pirmajiem soļiem, aizrautību, cīņu, zaudējumiem, uzvarām, prieku, mīlestību un radīšanas procesu.

Deja ir valoda, kurā iespējams iztikt bez vārdiem, tādēļ šai ceremonijai nebūs vadītāja klasiskā izpratnē. Vārdus ceremonijā aizstās kustība, kas aptvers visus nomināciju žanrus – baletu, skatuvisko tautas deju, mūsdienu un laikmetīgo deju. Muzikālā skanējuma vienotību radīs Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta.

Ceremonijas režisore: Krista Burāne
Horeogrāfes: Aleksandra Astreina, Agnese Bordjukova, Guna Trukšāne, Anete Vanceviča
Scenogrāfe, kostīmu un projekciju māksliniece: Pamela Butāne
Muzikālā noformējuma mākslinieks: DJ Monsta

 
Nav gaidāmo pasākumu