Kamermūzikas koncertu un sarunu cikla COME PRIMA 8. programma SKAŅAS UN NOSKAŅAS. JĀŅA LŪSĒNA INSTRUMENTĀRIJS

Komponists Jānis Lūsēns plašāk pazīstams kā daudzu mūziklu, rokoperu, dziesmu ciklu autors. Taču lielā aizraušanās jau kopš pirmajiem soļiem mūzikā bijusi improvizācija, instrumentālā mūzika, jaunu saskaņu un tembru meklējumi. Šajā koncertā komponists aicinājis savus draugus mūziķus, lai nedaudz pārskatītu šajā jomā radīto. Pēdējā laikā komponista aizraušanās ir dažādu mūzikas instrumentu kolekcionēšana un to pielietošana gan solo improvizācijās, gan pirms diviem gadiem radītajā projektā AIZ, kurā piedalās seši mūziķi.

Savas nozīmīgās jubilejas gadā komponists aicinājis draugus mūziķus, lai no jauna pārskatītu šajā jomā radīto. Jāņa Lūsēna skaņu laboratorija pārtapusi projektā “Skaņas un noskaņas”, kura pamatā ir interesanti tematiski skaniski motīvi, dažādu instrumentu skaņu un tembru saplūšana un mijiedarbe. Plašā instrumentu klāsta kopskaņu papildinās čells un basa ģitāra, koncertprogrammu bagātinās arī trio Art-i-Shock saspēle. Šis neparastais muzikālais ceļojums katra iekšējā pasaulē caur personīgām asociācijām tuvinās klausītāju mieram un ļaušanās priekam mūzikā.

Koncerta programmā izskanēs gan senāk tapusi instrumentālā mūzika, gan skaņdarbi no cikla “Mūzika nebijušām kinofilmām”, gan skaņdarbs trio Art-i-Shock “Neti, neti”, gan miniatūras solo instrumentiem pārējo mākslinieku izpildījumā, kā arī paša komponista instrumentālās improvizācijas, veidojot sava veida “skaņu laukus”.

Koncertā piedalās:
Jānis Lūsēns (klavieres un citi instrumenti)
un AIZ mūziķu sastāvs:
            Jānis Lūsēns jun. (basa ģitāra)
            Marita Karpa (akordeons)
            Evija Mundeciema (flautas un citi instrumenti)
            Māris Ziemelis (čells un citi instrumenti)
            Karīna Mazūra (sitaminstrumenti)
            Harijs Gūtmanis (sitaminstrumenti)
trio Art-i-Shock:
            Guna Šnē (čells)
            Agnese Egliņa (klavieres)
            Elīna Endzele (marimba)

Koncertu vada: muzikoloģe, Latvijas Radio 3 ”Klasika” programmu vadītāja Liene Jakovļeva.

 
Nav gaidāmo pasākumu